Začenja se mladinsko evropsko prvenstvo

Danes se na Portugalskem začenja mladinsko evropsko prvenstvo. Slovensko izbrano vrsto danes čaka prva tekma, s pričetkom ob 15.30 uri.


Slovenski mladinci bodo svojo pot na evropskem prvenstvu začeli v skupini B. V skupini B jih čakajo tekme z reprezentanco Danske in Madžarske, ki sta jim že znani, ter z reprezentanco Ferskih otokov, ki je še niso videli igrati. Prva tekma slovensko reprezentanco čaka že danes ob 15.30 uri, ko se bodo na parketu v Vila Nova de Gaia, srečali z Madžari. 

Pred odhodom na Portugalsko je Mitja Janc dejal: “Imeli smo dobro pripravljalno obdobje. Igrali smo proti Italiji, Hrvaški in Avstriji in imeli dobre tri tedne in verjamem, da smo pripravljeni na prvenstvo. Čaka nas še nekaj malega dela glede nasprotnikov v skupini,” ob tem, pa je še dodal: “Ne glede na vse, borili se bomo do zadnje tekme. Želimo se boriti za medaljo, a vemo, da moramo iti korak za korakom, tekmo za tekmo in dati vse od sebe. Moje mnenje je, da lahko igramo in zmagamo proti vsem v skupini, hkrati pa se zavedam, da lahko vsako tekmo izgubimo. Ničesar ne smemo jemati za samoumevnega.”

 

RAZPORED TEKEM:

1.KROG, 7.7.2022 

Slovenija – Madžarska ob 15:30

2.KROG, 8.7.2022

Ferski otoki – Slovenija ob 13:00

3.KROG, 10.7.2022

Slovenija – Danska ob 15:30

 

Vse tekme si je mogoče ogledati na povezavi EHF TV.

 

FOTO:EHF

Komentarji