Začenja se osmina LIGA PRVAKOV: Na madžarskem derbiju se bodo pomerili štirje Slovenci

V sredo se začne lov za najprestižnejšo klubsko lovoriko. Medtem ko PSG, Magdeburg, Barcelona in Kielce čakajo že v naslednji fazi tekmovanja, se bo 8 ekip še moralo potruditi za svoj nastop v 1/4 finalu. 


 V letošnji Ligi prvakov bomo v okviru prvih izločilnih bojev spremljali tudi dva državna derbija. Na tekmi tedna se bosta pomerila Aalborg in GOG, kar bo njun prvi obračun v Ligi prvakov, a že njun četrti v letošnji sezoni. V danski ligi je dvakrat slavil Aalborg, v pokalu pa je bil boljši GOG. Madžarska Pick Szeged in Telekom Veszprem sta se v letošnji sezoni prav tako pomerila v domačem prvenstvu, takrat je slavil Veszprem. 

Stefan Matsen, trener Aalborga: “Tekma z GOGom je že bila označena za eno največjih tekem v danski zgodovini. Tekme proti njim so vedno napete, zgodi se lahko karkoli. Odvisno je od tega kdo ima boljši dan, a za tekme na domačem terenu vseeno mislim, da smo vedno mi favoriti. Zato moramo ustvariti najboljšo podlago kar se da pred povratno tekmo.”

Juan Carlos Pastor: “Prišli smo do točke, ko prihajajo odločilne tekme in najbolj pomembna bo ravno proti našim največjim rivalom. Prva tekma v takšnem obračunu je velikega pomena, saj bo rezultat dal pomen povratni tekmi. Arena bo nabito polna, zato bo tudi vzdušje odlično.”

 

Miha Zarabec se bo s Kielom pomeril proti Dinamu iz Bukarešte, Ovničkov Nantes pa bo iskal napredovanje preko Wisle Plock.

 
 

22.3.

CS Dinamo București : THW Kiel
Pick Szeged : Telekom Veszprem
Wisła Płock : Nantes

23.3.

Aalborg : GOG

 

Povratne tekme bodo odigrane 29. in 30. marca. 

 

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji