Začenja se svetovno prvenstvo!

Danes se v Celju in Laškem začenja svetovno prvenstvu za dekleta do 20 let. Slovenska izbrana vrsta se bo na prvi tekmi pomerila v dvorani Golovec. 


Slovenska izbrana vrsta bo v prvem delu nastopila v skupini F. Danes jih že čaka prva tekma proti reprezentanci Mehike, s pričetkom ob 18.30 uri. Nadaljevanje jih čaka v petek, ko jim bo nasproti stala reprezentanca Čila in v soboto Nemčije. 

Selektor Sebastjan Oblak, je na priprave povabil 19 deklet, od tega kar štiri rokometašice, ki so si prislužile tudi nastope v članski reprezentanci. Kandidatke:

  • Valentina Tina Klemenčič (RK Krim Mercator), Erin Novak (ŽRK Krka Novo mesto), Karin Kuralt (RK Olimpija), Nena Černigoj (ŽRK Mlinotest Ajdovščina), Ana Taeng on Čokelc (ŽRK Trgo ABC Izola), Tinkara KogovšekSaša Posega (obe ŽRD Litija), Ema MarkovićTia TomcAzra ZulićNika Dobnik (vse ŽRK Z’dežele), Nika Hilj (ŽURD Koper), Neja PolakNika Ocepek (obe RK Krim Mercator), Ivona Barukčič (ŽRK Krka Novo mesto), Lana ArteljTjaša Žener (obe RK Zelene doline Žalec), Anja Kolobarič in Dijana Džajić (obe RK Olimpija).

Prvič v zgodovini prvenstev, pa bo nastopilo kar 32 reprezentanc, ki so razdeljene v osem skupin. Po dve najboljši reprezentanci bosta v drugi del napredovali in se borili za prvih 16 mest. Ostali dve torej tretje in drugo uvrščena, pa se bosta borili od 17. mesta naprej. 

 

FOTO: RZS

 

Komentarji