Začetek kvalifikacij za EURO 2022 po planu

Pri evropski rokometni zvezi (EHF) so potrdili, da se bosta prva dva kroga moških kvalifikacij za EURO 2022 odigrala 4./5. in 7./8. novembra. Čeprav bo treba večino tekem zaradi pandemije prestaviti na kasnejši datum. Naj spomnimo Slovenija igra v skupini skupaj  z Nizozemsko, Poljsko in Turčijo.


Generalni sekretar EHF Martin Hausleitner je v petkom pismu, ki ga je poslal vsem zvezam dejal: “številni organizatorji so se že dogovorili za tekme in v nekaterih skupinah bodo tekme potekale v skladu z današnjim statusom.”

Ukrepi, ki veljajo v tem trenutku in se razlikujejo od države do države, glede omejitve potovanj in s tem varovanja zdravja, predstavljajo velik izziv za vse vpletene reprezentance in njihove zveze. S tem je seveda v igri tudi število igralcev, ki igrajo za klube izven svoje države .

Tekme v nekaterih državah sploh niso dovoljene zaradi splošnega zdravstvenega stanja oziroma omejenih možnosti potovanj v katero izmed držav.

“Treba upoštevati karantene, ki jih naložijo državni organi, in bi lahko vplivale na možnosti potovanja posameznikov do in iz reprezentanc,” v kar pa ni vključen pozitiven Covid-19 test še dodaja Hausleitner.

“Oddelek za tekmovanja EHF ureja tiste tekme z organizatorji in sodelujočimi reprezentancami, ki imajo sposobnost, in bo te tekme preložil, kar objektivno ne bo mogoče na eni ali drugi strani,” dodaja generalni sekretar EHF.

Hausleitner kvalifikacije za EHF EURO 2022 obravnava kot “izjemno pomembne” za vse vključene zveze.

“Kot vedno je treba iskati ravnotežje med športnimi priložnostmi in organizacijskimi standardi, vendar imajo v teh posebnih razmerah previdnost zdravstveni previdnostni ukrepi, saj številne od teh odločitev niso v dosegu športa,” je za zaključek še dodal Hausleitner.

Komentarji