Začetek ženskega rokometa v Slovenj Gradcu

Slovenjgradčani so v enem izmed biltenov zasledili informacijo, da naj bi se ženski rokomet v Slovenj Gradcu, igral že dolga leta nazaj. Sedaj so se skupno odločili, da moški ekipi pri mlajših selekcijah, priključijo tudi žensko kategorijo. 


Zanimalo nas je, kako je prišlo do te ideje, zato smo poklicali predsednika Rokometnega kluba Slovenj Gradec, Damirja Budimirja. V pogovoru, nam je povedal: “V klubu smo se odločili, da bomo bolj začeli delati na mladih. Da bomo bolj začeli vlagati tudi v rokometno šolo in ne samo v člansko ekipo. Tako je prišla ideja, da zajamemo kompletno mlajšo selekcijo, tako fante kot tudi dekleta. Ta, ki je do sedaj vodil dekleta, se je odločil, da bo s tem zaključil, zato smo se tudi odločili, da dekleta vzamemo pod svoje okrilje.”

V dvorani so minulo sezono spremljali zagnana dekleta, ki jim rokomet veliko pomeni. Velika škoda bi se naredila, da dekleta nebi več mogla igrati športa, v katerega so zaljubljene. 

“Odločitev v upravnem odboru je bila zelo hitro sprejeta. Zavedamo se, da s to odločitvijo prihajajo dodatne obveznosti, ki pa jih bomo s starši, trenerjema (Milan Ramšak in Valentina Paradiž) ter z našimi zvestimi sponzorji uspešno prebrodili,” je še dodal. 

 

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 

Komentarji