Zadnji preizkus za slovensko reprezentanco

Danes ob 17.30 se bo ženska reprezentanca Slovenije v Stožicah  pomerila s Črnogorkami. Za našo reprezentanco bo to zadnji preizkus reprezentančnega Pokala EHF Euro na domačih tleh. 


Slovenska izbrana vrsta se je s Črnogorkami nazadnje srečala po decembrskem prvenstvu v Španiji. Takrat so Slovenke slavile visoko zmago z rezultatom 28:18. 

 

Dragan Adžić, selektor ženske reprezentance:V tem tednu nas čakata dve preizkušnji proti resnim tekmicam, ki jih dobro poznamo. Na prvi tekmi v Ljubljani bomo imeli na voljo kakovostno zasedbo igralk, medtem ko bo na drugi tekmi v Podgorici, zaradi bližajoče se tekme četrtfinala Krima Mercatorja v Ligi prvakinj,  manjkalo najmanj pet igralk. Edino stvar, ki je na četrtkovi tekmi ne moremo pričakovati, je, da bomo tekmice strli na isti način kot v Španiji. Uspeh na tej tekmi bi nam veliko pomenil v smislu dodatnega dviga samozavesti obenem pa prinesel dodatno vrednost na poti do evropskega prvenstva. Raven igre Črnogork bo zagotovo na višji ravni kot decembra na svetovnem prvenstvu. Za razliko od tedaj imajo tekmice na voljo tudi nekaj dodatnih kakovostnih igralk. Zagotovo nas čaka povsem drugačen obračun kot v Španiji, a verjamem, da bodo naše rokometašice znova pokazale emocije in energijo.”

 

KANDIDATKE: 

Levo krilo: Ema Abina, Petra Kramar, Tamara Mavsar

Desno krilo: Živa Čopi, Tija Gomilar Zickero, Alja Varagić

Levi zunanji: Tjaša Stanko, Ana Abina

Srednja zunanja: Nina Žabjek, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie, Nika Matavš

Desni zunanji: Ana Gros, Dominika Mrmolja

Krožne napadalke: Urša Zelnik, Aneja Beganović, Nataša Ljepoja, Valentina Tina Klemenčič

Komentarji