Zaključni turnir lige prvakov prestavljen na konec leta

Zaradi pandemije koronavirusa so pri Evropski rokometni zvezi (EHF), prestavili finalni turnir najboljše četverice (FINAL4) v elitni ligi prvakov. Ta naj bi se sedaj odvil 28. in 29. decembra 2020 v kölnski  Lanxess areni. 


Finalni turnir najboljše četverice bi po prvotnem planu moral potekati 30. in 31. maja. Po razglasitvi epidemije zaradi koronavirusa je bil ta najprej prestavljen na 22. in 23. avgust, a so bili zaradi vseh težav sklepni turnir primorani ponovno prestaviti. Tako naj bi se ta odvil 28. in 29. decembra.

“Z vidika evropske klubskega rokometa ostaja skupna volja za izvedbo finalnega turnirja v letu 2020,” je dejal predsednik EHFa Michael Wiederer.  To opcijo so podprli tudi vsi glavni predstavniki klubov na koordinacijskem sestanku, ki je potekla prejšnji teden.

Na srečanju, ki ga bodo imeli 24. aprila pa bo EHF na svojem zasedanju odločil kako se bo končala evropska klubska sezona. Tukaj se upošteva tudi objave “Road to Cologne” to so kvalifikacije klubov do zaključnega turnirja 2020 (FINAL4).

“Zagotovo bo to odločitev, ki bo temeljila na športnih rezultatih doseženih v že končanih tekmovanjih,” je še dodal Wiederer.

Prav tako bodo 24. aprila odločali tudi o mogočih novih terminih zaključnega turnirja lige prvakinj (ta je predviden 5. in 6. septembra v Budimpešti) in finalom moškega pokala EHF (predviden za 29. in 30. avgusta v Berlinu).

Komentarji