Zarabec po derbiju z Berlinom ostaja na prvem mestu Bundeslige

Pretekli vikend je bilo v Bundesligi v akciji veliko naših legionarjev, ki so bili izjemno uspešni. Marko Bezjak, Miha Zarabec, Urban Lesjak, Nejc Cehte, Gorazd Škof in Primož Prošt so prišli do novih zmag.


V soboto se je Magdeburg pomeril z Bergischerjem in v gosteh slavil z 21-25. Tekma se je končala s pričakovano zmago gostov, Marko Bezjak pa za Magdeburg ni prispeval zadetka. Essen Tima Rozmana je gostil Leipzig in tesno izgubil s 24-26. Rozman se tokrat ni vpisal v strelsko statistiko. Goeppingen Urha Kastelica je gostoval pri bogatem Melsungenu in visoko izgubil, Urh pa je zbral 6 obramb.

Miha Zarabec je s Kielom gostoval pri Berlinu in v tesni tekmi slavil z rezultatom 26-28 in potrdil prvo mesto v Bundesligi. Zarabec je k zmagi prispeval 3 zadetke. Ludwigshafen Gorazda Škofa je slavil pri Erlangenu Klemena Ferlina, ki pa ni bil v kadru. Gorazd Škof v statistiko ni vpisal obrambe. Hannover Nejca Cehteta in Urbana Lesjaka je slavil na gostovanju pri Lemgu, Cehte je prispeval 4 zadetke, Lesjak pa od 9 strelov ni uspel zaustaviti nobenega. Primož Prošt je s Stuttgartom premagal favoriziran Rhein Neckar, k odlični predstavi in zmagi pa je dodal še 12 obramb.

FOTO: THW Kiel

Komentarji