Zarabec: “Premagali smo sami sebe”

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so novo sezono Lige NLB začeli z zmago v Novem mestu. Do dveh točk so prišli v zadnjih petnajstih minutah, ko so s čvrsto obrambo naredili delni izid 5:0 in od zaostanka dveh zadetkov prišli do vodstva 23:20.


“Najprej čestitam Slovenj Gradcu za zmago. Sem mnenja, da smo premagali sami sebe. Pripravljalne tekme so prikazale povsem drug obraz. Imamo par nosilcev igre, ostalo so mladi fantje, ki se šele dokazujejo. Imeli smo neovirane strele, ki pa jih nismo realizirali, kar je botrovalo temu, da nas je Slovenj Gradec ujel. Enostavno to ni bil naš dan, vseeno pa še naprej zaupam mladim. Gremo naprej, čaka nas Škofja Loka in tja gremo zmagat,” je po tekmi povedal trener Krke Roman Zarabec.

Na drugi strani je bil povsem bolj zadovoljen trener gostov Sebastjan Sovič: “Krka je bila neugodna tako, kot že lansko sezono. To smo vedeli, imeli pa smo srečo, saj imamo širok kader in smo danes ogromno rotirali. Zavedali smo se, da v kolikor bo zadnjih deset minut tekma izenačena, da je to voda na naš mlin, kar nam je tudi uspelo. Krka je več ali manj igrala z isto postavo in videlo se je, da so bili proti koncu kar utrujeni. Čestitam fantom za zmago, saj so prikazali vrhunsko predstavo, pravi pristop, saj so igrali kot ekipa.”

MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 23:27 (16:15)

Komentarji