Z’Dežele do tesne zmage nad Litijo

Zasedbi Z’dežele in Litije sta znova odigrali napet in izenačen dvoboj, ki so ga tudi v drugo, tokrat z golom več, dobile višje uvrščene rokometašice po rednem delu modre skupine 1. ženske rokometne lige, Celjanke. Litijanke so rokometašice iz knežjega mesta na dveh četrtfinalnih dvobojih pošteno namučile, predstave iz zadnjih dveh koncev tedna pa bodo poskušale prenesti v nadaljevanje sezone.


Celjanke so tekmo odprle zavzeto, a Litijanke, ki jih je opogumljal aktiven rezultat s prve tekme četrtfinala, so kljub temu, da so glavnino prvega polčasa preživele v zaostanku, držale rezultatski priključek. Gostiteljice so po zadetku Jasmine Pišek že v prvi polovici dvoboja povedle za štiri (14:10), a je prednost domačink pred odmorom znižala Špela Bajc. V nadaljevanju so vodstvo ves čas v rokah držale celjske rokometašice in kljub nekaj nihanjem v rezultatu so se na koncu veselile zmage s 27:25.
Piškova je za ekipo v rdeči športni opravi zbrala sedem golov, po pet sta jih na drugi strani našteli Tia Tomc in Bajčeva.
IZJAVA PO TEKMI
 
Boštjan Kogovšek, trener ŽRD Litija: 
“Čestitam ekipi Celja za uvrstitev v ligo za prvaka. V prvi vrsti sem ponosna na svoja dekleta, ki so odigrala pravo tekmo, na koncu je malo zmanjkalo.”
FOTO: ŽRK Z’DEŽELE
Komentarji