Zelene Doline v novo sezono z mlado in ambiciozno ekipo

Jutri se bo nova sezona uradno začela tudi za rokometašice iz Žalca, ki bodo v prvem krogu 1.A DRL gostile ekipo Ž.U.R.D. Koper. Izjemno pomlajeno ekipo bo v novi sezoni vodil novi trener Marko Dobrković. Žalčanke bodo do nadaljnega domače tekme igrale pred praznimi tribunami.


Ekipa Zelenih Dolin je priprave na novo sezono pričela že 27. julija, v novi sezoni pa bo povprečna starost ekipe komaj nekaj nad 19 let, večina igralk je domačink. Od lanske sezone se je poslovilo kar 6 igralk članske ekipe, zato v klubu računajo na mlajše rokometašice, ki so bile ključne v prejšnjih sezonah:

“Tako letos gradimo na ključnih igralkah iz lanske sezone, še vedno mladih, Aniki Strnad, Kaji Kolar, Neži Herodež, Klari Hrovatič, ki so v bistvu ogrodje ekipe, priključile so se nam mlade kategorije letnikov 2002 in 2003, v ekipi je kar 8 mladink. Letošnja pridobitev sta srednja zunanja igralka Alja Vrček, ki je prišla iz celjskega kluba, je pa doma v tem lokalnem okolju, in mladinka Laura Gorjup, ki je prišla k nam iz RK Branik,” je o tem dejala predsednica upravnega odbora RK Zelene Doline Žalec Barbara Germ Galić in dodala, da v letošnji sezoni rezultat ne bo v ospredju.

Cilji ekipe so sredina lestvice: “Imamo mlada dekleta z velikim potencialom, a manj izkušnjami, ki so pripravljena delati in skupaj z izkušenejšimi zanimiva kombinacija, ki lahko preseneti. Seveda, če ne bo poškodb in da nas spremlja tudi nekaj športne sreče. Rezultat in poseganje po višjih mestih nam v letošnji sezoni nista prioriteta. Zato bomo poskušali s srcem, s kakovostnim treningom dosegati neka solidna mesta v 1. A ženski ligi,” je še dodala Germ Galićeva.

Ekipo bo v novi sezoni vodil novi trener, 43-letni Črnogorec Marko Dobrković, ki je že lani sodeloval pri mlajših selekcijah v RK Zelene Doline Žalec, hkrati pa je vodil člansko ekipo Rudar Trbovlje v 1. B ligi:

“Najbolj pomembno je, da dekleta realizirajo, kar jim govorim in kar treniramo, da vsak trening in vsako tekmo dajo iz sebe svoj maksimum, ker edino tako lahko napredujejo. Kaj pa se bo rodilo iz njihovega maksimuma, pa bomo videli tekom sezone. To sezono tudi druge ekipe začenjajo z zelo spremenjenimi ekipami, zato je zelo nepredvidljiva. Videli bomo, kaj to pomeni za nas. Upam, da bomo uspešni, da se čim bolje izkažemo. V pripravljalnem obdobju smo dobro delali in dekleta so trdo trenirala. Prvo tekmo igramo doma in brez dvoma gremo na zmago. Želim si, da bo ta mlada ekipa presenečenje sezone,” je za klubsko spletno stran dejal Dobrković.

Misli pred prvo tekmo v novi sezoni je strnila tudi kapetanka Anika Strnad: “Ekipa je v devetdesetih odstotkih nova, mlajša. Skupaj treniramo dober mesec. Tudi s trenerjem smo skupaj že dober mesec, navadile smo se novega načina dela in on nas, tako da za vsako dobro ve, kaj in kako. Kondicijsko smo zelo dobro pripravljene, popravljamo še zadnje detajle za prvo tekmo. Vse smo že malo napete in si želimo akcije. Res je, da je zdaj naša ekipa še mlajša kot prej, a pustimo se presenetiti. Letos je vse precej odprto, veliko sprememb je tudi v ostalih klubih. Mislim, da bo dobra sezona.”

FOTO: RK Zelene Doline Žalec

Komentarji