Železniki po preobratu do točke v Gorišnici

V petek je bila na sporedu zaostala tekma 11. kroga 1.B slovenske lige med Gorišnico in Železniki. Če se je po prvem polčasu in vodstvu domačinov 19:10 zdelo, da bodo zlahka prišlo do nove zmage pa so imeli gostje v drugem delu svoje načrte. Zaostanek so počasi nižali in se dobrih 10. minut do konca popolnoma približali. Tekma se je končala brez zmagovalca pri rezultatu 30:30.


RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  30:30 (19:10)
Šandor in Ozmec 10; Tušek 7, Štremfelj in Maček 6
Ranfl 12 obramb (33%) 

Domačini so silovito vstopili v tekmo in v 11. minuti po zadetku Nejca Šandorja povedli že s šestimi goli prednosti (7:1). V nadaljevanju so pravi ritem igre našli tudi Železničani in stanje na igrišču je bilo bolj izenačilo. Sicer so imeli Gorišničani še vedno na svojem računu lepo prednost, a gostje niso dopustili, da bi bila ta še izdatnejša. So se pa gostitelji na plin znova stopili v zaključnih minutah. Na krilih vratarja Filipa Ranfla (skupno 12 obramb) ter Šandorja (10 zadetkov) so si do konca prvih 30. minut uspeli priigrati prednosti devetih zadetkov (19:10).

Rokometaši Železnikov pa so izjemno odprli drugi del srečanja ter do 37. minute zaostanke stopili le še na štiri gole (21:17). Nalet gostov je moral z minuto odmora prekiniti domači strateg Ivan Hrupič. A naleta mu ni uspelo zaustaviti. Gorenjci, ki so v drugem polčasu prikazali povsem drugačno podobo kot v prvem in do 48. minute rezultat uspeli celo izenačiti na 24:24. Dobrih 10. minut do konca se je tekma tako začela znova. Domačini so v zadnjih minutah uspeli ohraniti mirno kri in v 56. minuti znova povedli z dvema goloma prednosti (28:26). A prednosti jim do konca ni uspelo zadržati in tako sta se ekipi na koncu razšli brez zmagovalca (30:30), kar je na potek srečanja morda še najbolj pošteno.

FOTO: RD Moškanjci Gorišnica

Komentarji