Ženska reprezentanca se je zbrala v Ljubljani

Včeraj se je v Ljubljani zbrala ženska članska izbrana vrsta Slovenije. Izbranke selektorja Dragana Adžića ta teden čakata tekmi z aktualnimi evropski prvakinjami. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 7. oktobra na Norveškem, povratna pa v nedeljo, 10. oktobra v ljubljanskih Stožicah.


Članice so pričele s pripravami na nastope v Pokalu EHF Euro. Selektor Dragan Adžić je na priprave povabil 23 rokometašic. 

Z reprezentančnim tednom v začetku oktobra se bo ženska članska reprezentanca začela ozirati v december, ko jo čaka nov nastop na velikem tekmovanju. V drugi polovici aprila si je proti Islandiji uspela izboriti sedmi nastop med svetovno elito, ki jo bo gostila Španija. V pripravi in želji po boljši uvrstitvi, kot so jo slovenske rokometašice dosegle na zadnjih velikih tekmovanjih, ko od leta 2005 nikoli niso bile boljše kot 14., bosta tekmi z Norvežankami več kot dobrodošli. Skandinavke, ki so na nedavnih olimpijskih igrah segle po bronu, bodo nakazale prvo pot, po kateri bodo slovenska dekleta morala stopati decembra na Iberskem polotoku, kjer jih v skupini prvega dela čakajo tri reprezentance, ki so prav tako nastopale na zadnjih igrah v Tokiu (Francija, Črna gora in Angola).

EHF EURO CUP
4. krog, četrtek, 7. oktobra, ob 18.55:
NORVEŠKA : SLOVENIJA

3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA

1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

2. krog:*
ČRNA GORA : SLOVENIJA

5. krog:*
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA

6. krog:*
SLOVENIJA : ČRNA GORA

 

FOTO: RZS

Komentarji