Ženske že uvrščene na EP

Izvršni odbor evropske rokometne zveze (EHF) je na petkovi video konferenci odločal o poteku tekmovanj pod svojim okriljem v bližnji prihodnosti. Odločil se je, da odpove preostanek kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo in kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. Kljub temu bosta na sklepnih turnirjih nastopili obe slovenski članski vrsti.


O moški reprezentanci in njihovi uvrstitvi na SP smo že pisali (več TUKAJ), ženska reprezentanca pa se bo borila na EP, ki ga bosta med 3. in 20. decembrom gostili Danska in Norveška.

Izbranke Uroša Bregarja so v prvem ciklusu uspešno opravile z rokometašicami Belorusije in Kosova. Konec marca sta zaradi epidemije koronavirusa odpadli tekmi z Nemčijo, medtem ko sta bili zadnji (povratni) kvalifikacijski tekmi predvideni konec maja. Pri EHF-u so odločili, da bodo poleg obeh gostiteljic preostala mesta na prvenstvu stare celine zapolnile še reprezentance, razvrščene glede na uvrstitev na zadnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Decembra se bo za nov naslov tako borila ista šestajsterica držav kot pred dvema letoma, ko so Slovenke osvojile 13. mesto.

Poleg slednjih bodo nastopile še Francozinje, Rusinje, Nizozemke, Romunke, Švedinje, Madžarke, Črnogorke, Nemke, Srbkinje, Španke, Poljakinje, Čehinje in Hrvatice. Žreb skupin bo 18. junija na Dunaju.

FOTO: RZS

Komentarji