Zlata desnica končuje kariero

Ena izmed najboljših desnic rokometa, Danec Andreas Eggert, se je po dvajsetih letih profesionalnega igranja rokometa odločil, da po tej sezoni zaključuje svojo bogato kariero.


“Prišel je čas, ta sezona bo moja zadnja. O koncu kariere sem razmišljal že večkrat v zadnjih letih, a sem vedno stvar odlagal naprej. Zdaj sem sprejel odločitev, ki je zadnja. Mislim, da sem v dobri formi, Skjernu pa bom skušal pomagati do zadanih ciljev,” je ob naznanitvi o koncu kariere dejal izkušeni Danec.

Eggert je prisostoval k največjim uspehom v danski reprezentanci. Z njo se je leta 2016 veselil zlate medalje na OI v Riu, zlate kolajne na SP 2019 in zlata tudi na evropskem prvenstvu v Beogradu 2012. Na 160 nastopih za dansko izbrano vrsto je zadel 581-krat. V nemškem prvenstvu je 11 let nosil dres Flensburga in z njim leta 2014 osvojil elitno Ligo prvakov.

Po odhodu iz Flensburga se je 38-letnik, ki je znan po svojem nasmešku in dobri volji, vrnil v domovino, v ekipo Skjerna, kjer bo sklenil svojo bogato kariero.

Komentarji