Zmaga Slovenije na prvi tekmi kvalifikacij za SP 2023

Slovenke so se v okviru 2. kroga evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo konec letošnjega leta potekalo na Danskem, Švedskem in Norveškem, odigrale prvo od dveh tekem z Italijankami. 


Četa Dragana Adžića je srečanje odprla nekoliko zaspano, a se je po uvodnih 10. minutah rezultat začel vedno bolj nagibati v slovensko korist. Domačinke niso več našle prave rešitve v obrambi, v napadu pa so vedno težje prihajale do odprtih strelov. V prvem polčasu se je v slovenskih vratih s sedmimi zaustavljenimi streli izkazala Amra Pandžić.

Naša izbrana vrsta tudi v drugem delu ni domačinkam ponudila nikakršnih možnosti za aktiven rezultat. Svoj prvi zadetek v državnem dresu je dosegla tudi Ema Hrvatin, ki si svoj kruh služi pri nemškem klubu BSV Sachsen Zwickau. V drugem delu je svoje delo v naših vratih odlično nadaljevala Maja Vojnovič, ki je ubranila 6 od 14 strelov, zadnje minuti pa je uspešno izkoristila tudi Tajda Tripkovič.

V sredo, 12. aprila, bo ob 17.30 povratna tekma na Kodeljevem, Slovenke pa si bodo po vsej verjetnosti zagotovile svoje četrto zaporedno mesto na SP.

Italija : Slovenija (11:17) 25:31

Tjaša Stanko 7, Alja Varagić 5, Nataša Ljepoja 4, Nina Zulič 4, Tija Gomilar Zickero 4, Ana Abina 3, Maja Svetik 2, Ema Abina 1, Ema Hrvatin 1,  

Komentarji