Zmajčice s tesno zmago nad Primorke

V 13. krogu 1. Ženske rokometne lige sta se v zeleni skupini pomerili ekipi RK Olimpija in RK Piran. Suvereno so v prvem počasu odigrale domačinke. Gostujoče so se ob koncu prvega polčasa močno približale in v začetku drugega izid izenačile. Nadaljevanje srečanja je bilo izredno izenačeno in napeto. Ljubljančanke so vse v ključnih trenutkih vrnile s suvereno igro in prišle do nove zmage.


Zmajčice so v prvem delu tekme odločno povedle in v 27. minuti vodile s 5 goli naskoka (17 :12).  Primorke so pričele z bolj organizirano igro in v zadnijh minutah polčasa nastrelale 3 gole. Polčas se je zaključil z vodstvom Ljubljančank 17 : 15. V drugem delu tekme je mrežo otvorila Sara Borišek, sledila je obramba Gaje Mijatovič. V naslednjem napadu je Sara Borišek izničila vodstvo domačink (17 : 17). Znova so se zmajčice nekoliko oddaljile, a so jim Pirančanke močno dihale za ovratnik. Kristina Kokotec je poskrbela za ponovno izenačenje, nato pa so s strelom Nike Trogar Primorke tudi povedle.

Napetost se je iz  minute v minuto večala, saj ni bilo mogoče ugibati o zmagovalcu. Ekipi sta bili vsakič znova izenačeni. V zaključnih minutah so se zmajčice vrnile s suvereno igro in kazale premoč. Pirančanke so jih lovile, a jih niso uspele dohiteti. Zmagale so rokometašice Olimpije z rezultatom 28 : 26.

Najboljše strelke so bile Sara Borišek (4), Nika Bedrač (3) in Špela Pugelj (3)
Izkazala se je branilka mreže Dijana Dajić 32%

FOTO: Breda Krajnc

Komentarji