Znan je novi selektor francoske reprezentance

Kot smo že poročali na našem portalu, je francoska članska rokometna reprezentanca po slabih nastopih na EP  posegla po spremembi na selektorskem stolčku. V slovo je pomahal znani trener Didier Dinart. Novico so pred kratkim potrdili tudi na francoski rokometni zvezi, ki se ni zadovoljila z osvojenim 14. mestom na evropskem prvenstvu.


Včeraj so na francoski rokometni zvezi objavili novico o novem selektorju, ki bo reprezentanci pomagal do uvrstitve na olimpijske igre v Tokiu. Gre za bivšega pomočnika Didierja Dinarta, Guillaume Gille, ki bo reprezentanco vodil že 17. aprila, ko bodo Francozi gostili kvalifikacijski turnir za OI.

Ob prevzemu vročega francoskega trenerskega stolčka je Gille povedal naslednje: “Imam modro srce in dušo. Vedno sem bil in vedno bom v pomoč Franciji in rokometni zvezi. Zavedam se bremena, ki ga predstavlja vodenje tako velike reprezentance kot je Francija. Sam bom skušal stoodstotno pomagati reprezentanci, s pomočjo igralcev, ki so zares odlični, pa bomo skušali spisati boljšo zgodbo kot na EP.”

Komentarji