Znan je razpored tekem za naslednjo sezono lige NLB

Včeraj so prvič po zaključku tekmovanja v slovenskih državnih ligah sestali predstavniki prvoligaških klubov. Na seji je beseda tekla o žrebu parov za naslednjo sezoni lige NLB, ki je že v uvodni krog postavil obračun najboljših dveh ekip minule sezone, Gorenja iz Velenja ter trebanjskega Trima.


Iz lige NLB se poslavljata MRK Krka in RD Butan Plin Izola, od katerih so se ostali prvoligaški klubi tudi poslovili in pozdravili dva nova člana, RD Herz Šmartno in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Liga NLB bo tudi v novi sezoni, ki se bo predvidoma začela drugo soboto v septembru, štela 14 moštev. Ta se bodo pomerila po dvokrožnem sistemu, po 26. krogih pa bomo dobili novega državnega prvaka. V nižji rang se bosta, tako kot v tej sezoni, preselili najslabši ekipi.

Sezona na slovenskih rokometnih igriščih se bo sicer začela že teden dni poprej, ko bo na sporedu Superpokal, na katerem se navadno srečata državni in pokalni prvak. Ker v sezoni 2020/21 zaradi omejitev pri izvedbi športnih tekmovanj, povezanih s pandemijo koronavirusa, Pokala Slovenije ni bilo mogoče izpeljati, bo uvod v sezono tokrat minil nekoliko drugače. Na njem bo nastopila najboljša četverica zadnje sezone Lige NLB. V polfinalu, ki bo na sporedu v petek, 3. septembra, se bodo pomerili Gorenje Velenje in Jeruzalem Ormož ter Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško. Gostitelj superpokalnih obračunov bo znan naknadno.

V novi sezoni so sporočili, da je predvidena izvedba pokalnega tekmovanja, ki minuli dve sezoni ni dobil zmagovalca. Vrhunec v pokalnem tekmovanju bo na sporedu maja 2022, ko bomo po treh letih dobili pokalnega prvaka. Finalni turnir najboljše četverice je predviden za vikend 7. in 8. maja.

Zbrani klubi so na seji tudi izglasovali, da bo naloge komisarja tekmovanja še naprej opravljal Aleš Jug. Ta je prejel podporo vseh klubov, ki so bili v času glasovanja prisotni na seji. Njegov mandat je bil tako podaljšan do leta 2025.

LIGA NLB, SEZONA 2021/22, 1. KROG
Sobota, 11. septembra:

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD URBANSCAPE LOKA
RD LL GROSIST SLOVAN : RD KOPER
RD RIKO RIBNICA : RD HERZ ŠMARTNO
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK
MRK LJUBLJANA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA
RK SLOVENJ GRADEC : MRD DOBOVA
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji