Znan kader ženske članske reprezentance za oktobrske kvalifikacije

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije v prvi polovici oktobra začenja svojo pot v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Prva izziva izbrank selektorja Dragana Adžića, ki je že poslal vabila 21 članicam izbrane vrste, bosta predstavljali zasedbi Latvije in Italije.


Slovenke v oktobru čakata prvi tekmi kvalifikacijskega ciklusa za prihajajoče prvenstvo stare celine, ki bo prvič izpeljano s 24 udeleženimi ekipami. Na zaključni turnir, ki bo potekal v Avstriji, Švici in na Madžarskem, se bo slovenska izbrana vrsta poskušala prebiti v kvalifikacijski skupini 4 v družbi Francije, Latvije in Italije.

Glavni strateg na slovenski klopi Dragan Adžić je v uvodnih krogih državnih prvenstev in evropskih tekmovanj lahko spremljal številne uspešne predstave kandidatk za nastop v dresu s slovenskim državnim grbom. Selektor je na spisek povabljenih naposled uvrstil vratarke Amro PandžićMajo Vojnovič in Dijano Đajić, krilne rokometašice Emo Marijo MarkovićMajo SvetikEmo AbinoAno Jarc, Eleno Erceg in Tinkaro Kogovšek, krožne napadalke Natašo LjepojoValentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Ano Gros, Aljo Varagić, Emo HrvatinNino ZuličNino SpreitzerTjašo StankoAno Abino, Neno Černigoj in Erin Novak. Mlade Krimovke (Đajić, Jarc in Erceg) še nimajo nastopa v članski reprezentanci.

Reprezentančna zasedba se bo v Ljubljani zbrala prihodnji ponedeljek, 9. oktobra, po slovenskem superpokalnem vikendu v Logatcu. Rokometašice bodo trenirale v Ljubljani, uvodno tekmo kvalifikacij proti Latviji pa bodo v sredo, ob 17.00, odigrale v celjskem Golovcu. Vstopnice za obračun bodo kmalu na voljo preko spleta, na dan tekme pa tudi na prizorišču v Celju.

Na gostovanje v Italijo, kjer se je ženska članska reprezentanca mudila že na aprilskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, se bo Adžićeva četa odpravila v petek, 13. oktobra, srečanje z domačinkami pa bo na sporedu dva ni kasneje.

Komentarji