Znan končni vrstni red v 2. ligi

V 2. slovenski ligi pa sta bili že pretekli vikend na sporedu dvoboja za 5. in 7. mesto. V dvoboj za 5. mesto sta svojo tekmo odigrala RK Drava Ptuj in RK Kronos. V dvoboju za 7. mesto pa sta se pomerila RD Škerjanc Hrpelje Kozina in RK Arcont Radgona. Obe tekmi pa sta bili sicer na sporedu že pretekli teden.


V borbi za 5. mesto je na Ptuju tamkajšnja Drava gostila Kronos. Tekmo so bolje odprli domači in povedli s 3:0. A gostje niso odšli le na izlet in rezultat hitro poravnali na 3:3. A Ptujčani so še enkrat več naredili razliko in se ponovno odlepili na tri gole (7:4).Pri tem pa se niso ustavili in v 23. minuti povedli s petimi goli (11:6). Do konca polčasa so gostitelj prednost le še povečali in na odmor odšli s prednostjo šestih golov (15:9). In tudi v drugi polčas so Ptujčani krenili odločno in si hitro priigrali prednost osmih zadetkov (17:9).Do 48. minute, ko so domači še vodili z devetimi goli prednosti 23:14 so imeli vse pod nadzorom. Nato pa nenaden padec v igri. Gostje so po delnem izidu 3:8 zaostanek več kot prepolovili, a za popoln preobrat je gostom zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 26:22.

Tekma med Hrpeljami in Radgono je bila registrirana z rezultatom 10:0, saj so rokometaši RK Arcont Radgona niso prišli na tekmo. Deveto mesto,  brez osvojene točke pa je osvojila RK Kočevje.

RK DRAVA PTUJ : RK KRONOS  26:22 (15:9)

RD ŠKERJANC HRPELJE KOZINA : RK ARCONT RADGONA  10:0

KONČNI VRSTNI RED:

5. RK Drava Ptuj  10 točk
6. RK Kronos  6 točk
7. RD Škerjanc Hrpelje Kozina  6 točk
8. RK Arcnot Radgona  3 točk
9. RK Kočevje  0 točk

Komentarji