Znana POLFINALNA PARA Lige prvakov!

Na letošnji Final4 Lige prvakov so se uvrstili po en nemški, španski, francoski in poljski klub. Danes sta bila izžrebana polfinalna para, ki bosta na sporedu 17. junija v Kölnu. Tekma za 3. mesto in veliki finale bosta na sporedu naslednji dan ob istih urah. 


Polfinalna para:

Ob 15:15
SC Magdeburg (GER) vs Barça (ESP)

Ob 18:00
Paris Saint-Germain Handball (FRA) vs Barlinek Industria Kielce (POL)

 

17. junija se bodo v Lanxess areni pomerili nemški in španski prvaki. Nemško moštvo je Ligo prvakov osvojilo leta 2002, od sezone 2009/2010, ko je v veljavo vstopil sistem z zaključnim turnirjem najboljše četverice, pa se še niso uspeli prebiti v to zadnjo fazo tekmovanja. Bezjakovi ekipi bo nasproti stal katalonski velikan – Barcelona. Barca se je kar desetkrat v zadnjih trinajstih izvedbah znašla na Final4, v letih 2011, 2015, 2021 in 2022 pa naslov tudi osvojila. Tako Blaž Janc kot Domen Makuc sta bila del zasedbe, ki je v zadnjih dveh sezonah pokorila celotno Evropo.

Lanskoletni podprvaki iz Kielc se bodo na isti dan udarili s Parižani. Poljaki, ki so leta 2016 na spektakularni tekmi prvič in zadnjič osvojili laskavi naslov, se bodo za mesto v velikem finalu pomerili z zvezdniško francosko ekipo, ki pa še nikoli ni osvojila te titule; Parižani so bili štirikrat bronasti, enkrat pa srebrni.  

V kartah se tako še vedno skriva ponovitev lanskoletnega finala med Barco in Kielcami, lahko pa bi se za svojo prvo zlato odličje (po uveljavi Final4 sistema) pomerila Magdeburg in PSG.

 

FOTO: EHF

Komentarji