Znani so termini tekem končnice za prvaka 1. B DRL

Po odigranem prvem delu tekmovanja 1. B DRL za moške sta se oblikovali dve ligi. Končnica za prvaka (1. – 6. mesta) in končnica za obstanek (7. – 12. mesta). Klubi v končnici za prvaka bodo z igranjem pričeli že ta vikend, ko bodo na sporedu tri tekme.


Minuli vikend smo dobili še zadnja dva potnika v končnico za prvaka 1. B lige. Z zmagama sta se eliti v omenjeni ligi pridružila zasavski RK Dol TKI Hrastnik in posavski RK Brežice. Kluba imata enako število točk, a je zaradi medsebojnega obračuna in zmage Brežic le-ta pred Dolani.

Teoretične možnosti za napredovanje v 1. ligo NLB ima vseh šest ekip v končnici za prvaka. V najboljšem položaju za napredovanje v slovensko rokometno elito sta Šmartno in SVIŠ, ki še vedno kraljujeta na vodilnih mestih lestvice. V končnici za prvaka bo odigranih pet krogov po enokrožnem sistemu.

To soboto se tako pričenjajo tekme v končnici za prvaka. Brežice se bodo odpravile na eno težjih gostovanj v Šmartno, Krško bo na domačem terenu gostilo Dolane, Mokerc-KIG pa bo gostil SVIŠ. Vse ekipe bodo zagotovo še ciljale visoko zato se nam obeta izjemno zanimiv zaključek prvenstva.

1. B DRL KONČNICA ZA PRVAKA, 1. KROG

Petek, 21. maj, ob 18:30
RD HERZ ŠMARTNO – RK BREŽICE

Sobota, 22. maj, ob 19:00
RK KRŠKO – RK DOL TKI HRASTNIK

ŠD MOKERC-KIG – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

 

FOTO: RD Herz Šmartno Facebook

Komentarji