Znani so vsi nasprotniki v kvalifikacijah za OI

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je dobila še zadnji tekmici v boju za olimpijsko vozovnico. Paragvaju sta se pridružili Črna gora in Nemčija.


»Končno so znane vse tekmice za olimpijske kvalifikacije. Nemčija je kakovostna reprezentanca, ki je že na drugem zaporednem tekmovanju uvrščena med najboljšo osmerico. Črna gora je v nekoliko spremenjeni zasedbi morda najprijetnejše presenečenje letošnjega svetovnega prvenstva. Zadržala je trend visokih uvrstitev na največjih tekmovanjih. Gre za izjemno tekmico. Paragvaj se na Južnoameriškem prvenstvu ni uvrstil med najboljšo trojico, tudi na tem prvenstvu ni bil med najboljšimi reprezentancami svojega kontinenta,« se je na aprilske tekmice ozrl slovenski selektor Dragan Adžić.

Že po zaključku drugega dela svetovnega prvenstva je bilo jasno, da bo Sloveniji spomladi prihodnje leto na enem izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev družbo delal Paragvaj, ki je na mundialu prehitel le tri reprezentance. Slednji je na južnoameriških kvalifikacijah osvojil tretje mesto, v olimpijske kvalifikacijske boje pa se zavihtel po zaslugi Brazilije. Slednja je tekmovanje zaključila kot deveta – pred njo se je uvrstilo osem evropskih ekip – in s kriterijem druge najuspešnejše celine Južni Ameriki prinesla dodatno kvalifikacijsko mesto.

Najuspešnejša celina bo z naslovom svetovnih prvakinj sicer postala Evropa, ki je tako v kvalifikacijah za olimpijske igre dobila dve dodatni mesti. Ti sta se razdelili glede na razvrstitev na lanskoletnem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Slovenke so zasedle končno osmo mesto, ker pa so si vse pred njo uvrščene reprezentance zagotovile mesto na olimpijskih igrah ali kvalifikacijah skozi letošnje svetovno prvenstvo, je prvo dodatno mesto pripadlo njim.

Menim, da bodo tekme, ki jih je Paragvaj odigral na svetovnem prvenstvu, dovolj za kakovostno analizo. Medtem bosta reprezentanci Črne gore in Nemčije rivalki, ki bosta zahtevali našo popolno osredotočenost,” ob pogledu na kvalifikacije še dodaja 53-letni Črnogorec na slovenski klopi, ki še naprej ostaja trdno prepričan v uspeh. “Verjamem v do sedaj opravljeno delo, nadaljnjo rast slovenske reprezentance in uspešno opravljen zadnji korak proti končnemu cilju. To bi nam uspelo z uvrstitvijo med najboljši dve reprezentanci kvalifikacijskega turnirja,” še dodaja selektor.

Komentarji