Znani udeleženci zaključnega turnirja v Flensburgu

Znani so vsi štirje potniki na zaključni turnir EHF Lige Evropa. V dveh primerih je to uspelo ekipi, ki je lovila zaostanek iz prve tekme. Final4 bo potekal 27. in 28. maja v Flensburgu.


Prvi krog: Izenačenje 32-32
Montpellier Handball – Sporting
(16-14) 31-30

Montpellier si je z minimalno zmago nad Portugalci prvič zagotovil svoje mesto na zaključnem turnirju Lige Evropa. Na dramatični tekmi na jugu Francije so glavno vlogo imeli predvsem vratarji. Francozi se nastop na Final4 lahko zahvalijo Remiju Desbonnetu, ki jih je reševal v zadnjih petnajstih minutah tekme. Pri francoski zasedbi je bil odličen Staš Skube, ki je uspešno realiziral vseh 6 strelov proti portugalskemu vratarju Leonelu Carlosu Macielu, ki se je ustavil pri 13 obrambah. 

 

Prvi krog: Zmaga Nemcev 30-31
SG Flensburg Handewitt – Fraikin BM Granollers
(12-16) 27-35

Največje presenečenje letošnjih četrtfinalnih obračunov v Ligi Evropa! Favorizirani Nemci so v Španiji slavili z golom razlike, v domači Flens Arena pa niso bili v ospredju niti enkrat. Granollers se je s skupnim rezultatom 65:58 uvrstil na zaključni turnir, ki ga bo gostil ravno Flensburg. To je bil prvi poraz na domačem parketu za nemško moštvo v tej sezoni in komaj drugi na 14 tekmah. Za največja nemška krvnika veljata predvsem Antonio Garcia Robledo (9) in Yusuf Faruk (9), ki sta parala nemško mrežo ter Rangel Luan da Rosa, ki se je ustavil pri 15 obrambah. 

 

Prvi krog: Zmaga Nemcev 32-23
Nexe Našice – Frisch Auf Göppingen
(12-13) 27-31

Moštvo iz Göppingena si je že v prvem krogu zagotovilo miren vstop v povratno tekmo na Hrvaškem. Po šestdesetih minutah je bilo moštvo Malusa in Blagotinška boljši nasprotnik tudi v pri naših južnih sosedih, ki se je uvrstilo na F4 v Flensburg s skupno prednostjo 13 zadetkov. Obramba hrvaških podprvakov je še bila na nivoju, v napadu pa so imeli varovanci Branka Tamšeta težave na postavljeno nemško obrambo z Blagotinškom na čelu. 

 

Prvi krog: Zmaga Švicarjev 37-33
Füchse Berlin – Kadetten Schaffhausen
(17-15) 30-24

Berlinčani so za napredovanje potrebovali zmago z vsaj petimi goli razlike – in uspela jim je zmaga s šestimi. V 55. minuti povratnega srečanja bi se v Flensburg uvrstili “kadeti”, ki so pri rezultatu 28:24 še imeli skupno prednost enega zadetka. A jim v samem epilogu ni več uspelo premagati Victorja Kireeva, sedem sekund pred iztekom igralnega časa pa je končni rezultat postavil najboljši strelec srečanja, Mathias Gidsel (10) – Danec je manjkal na prvi tekmi v Švici. Kireev je zamenjal Dejana Milosavljeva štiri minute pred koncem srečanja, saj je črnogorski reprezentančni vratar utrpel poškodbo (in prejel rdeči karton) ob trčenju z Zoranom Markovićem, katerega so odpeljali na nosilih. Igor Žabić se vpisal med strelce z dvema zadetkoma. 

 

Najboljši goli drugega kroga četrtfinalnih tekem: 

 

Komentarji