Zopet so pred nami obračuni Lige prvakov!

Danes se po dvotedenskem premoru vrača EHF Liga prvakov. Že prva tekma na sporedu bo tekma tedna!


S tekmo tedna bosta tekmovalni spored v skupini A odprla Elverum in Montpellier. Elverum diha za ovratnik vodilnemu Montpellierju, kjer zaostaja le za točko. Ekipi sta se do sedaj pomerili dvakrat, vsaka pa je zmago dosegla doma. Najboljša igralca moštev, sta pri domačih Tobias Grondahl, ki je dosegel 36 golov in pri Francozih Julien Bos, ki je dosegel dva manj. Nedvomno se nam obeta napet in zanimiv obračun.

Na drugem srečanju te skupina se bosta pomerila HC Meškov Brest in HC PPD Zagreb. Obe moštvi sta se edini v letošnji sezoni, ki še nista okusili slasti zmage. Zagreb je dosegel točko po remiju proti Elverumu, Meškov pa je še brez nje na dnu lestvice. Ekipi sta se pomerili septembra v polfinalu SEHA lige, ko so bili po streljanju sedemmetrovk z 38:37 uspešnejši Hrvati. V Ligi prvakov sta se Zagreb in Meškov pomerila štirikrat, Brest je zmagal dvakrat, Zagreb enkrat, enkrat pa je prišlo do delitve točk. Oba najuspešnejša igralca, Ivan Čupić in Stanislav Kasparek sta dosegla 25 golov.

Na prvem obračunu v skupini B se bosta pomerila HC Motor in Telekom Veszprem. Madžari so dosedaj zbrali 8 točk in zasedajo 3. mesto na lestvici, Ukrajinci pa jih imajo na 7. polovico manj. Ekipi sta se v Ligi prvakov srečali že osemkrat, le enkrat pa so slavili rokometaši Motorja. Tudi v polfinalu SEHA lige so bili na poti do naslova boljši rokometaši Veszprema.

Drugi obračun skupine B se bo odvijal v Nemčiji, h tamkašnjemu Flensburgu prihaja CS Dinamo Bukarešta. Nemcem v letošnji sezoni nikakor ne steče, na dnu lestvice s 3 točkami za tokratnimi nasprotniki zaostajajo za točko. To bo sploh prva medsebojna evropska tekma teh dveh moštev. Hampus Wanne je trenutno 5. strelec Lige prvakov s 37, Dinamov Raul Nantes je na 11. mestu s šestimi goli manj.

Foto: EHF

Komentarji