Zorman določil 17 rokometašev za priprave na sredozemske igre

Selektor moške izbrane vrste je določil 17 rokometašev, ki se bodo srečali na pripravah za sredozemske igre, ki bodo potekale v Alžiriji, med 25. junijem in 5. julijem. 


Slovenija se bo na sredozemske igre podala z mlajšimi rokometaši, ki s svojimi odličnimi igrami opozarjajo nase. Reprezentanca bo priprave opravila v Zrečah, kjer se bodo zbrali 13. junija.

Vabljeni igralci: 

Tadej Mazej, Tadej Kljun, Uroš Miličević, Tilen Strmljan, Stefan Žabić, Tim Cokan, Gal Gaberšek, Staš Slatinek Jovičić, Gašper Horvat, Marko Kotar, Domen Tajnik, Jernej Drobež, Timotej Grmšek, Urban Pipp, Alen Skledar, Domen Sikošek Pelko,Tim Rozman. 

Uroš Zorman, selektor slovenske moške rokometne reprezentance: Na sredozemske igre bomo popeljali igralce, ki se nekako nahajajo med mladinsko in člansko A-reprezentanco. Večina vabljenih rokometašev izhaja iz generacije 1998, ki je postala evropski prvak, ter letnikov 2000 in 2001, ki sta zaradi svetovne zdravstvene situacije ostala brez največjih tekmovanj v mlajših starostnih kategorijah. Poletna akcija nam bo dala dober vpogled v prihodnost slovenskega rokometa in A-reprezentance. Videli bomo, kaj lahko od omenjenih generacij pričakujemo. Verjamem, da bodo tekme v Alžiriji fantom dale prepotrebne mednarodne izkušnje na višji ravni, saj skoraj vsi s seznama igrajo v Sloveniji.”

 

FOTO: RZS

Komentarji