Zorman: “Pokazali smo, da lahko igramo z vsako ekipo”

Rokometaši trebanjskega Trima so na zaostali tekmi 1. kroga evropske lige v Mannheimu izgubili proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu z 28:31 (11:15). Dolenjska ekipa se bo drug teden v ljubljanski dvorani Tivoli dvakrat pomerila z danskim Gudmejem. Prva tekma bo 23., druga pa 24. februarja.


Trebanjski rokometaši so doživeli četrti poraz v skupinskem delu evropske lige in so vse bolj oddaljeni od preboja v izločilne tekme. V današnjem obračunu so se rokometnim velikanom iz Mannheima, ki so doslej zbrali 15 točk na osmih tekmah in zanesljivo vodijo v skupini D, dostojno upirali, a ostali praznih rok.

Dolenjska zasedba s štirimi osvojenimi točkami ostaja na predzadnjem mestu, po uvodnih zmagah nad madžarsko Tatabanyjo in makedonskim Pelisterjem je nato dvakrat izgubila z Rhein-Neckar Löwnom ter po enkrat s Pelisterjem in švicarskim Kadettnom iz Schaffhausna.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Tekmo smo odprli slabo in prestrašeno. Po petnajstih minutah smo se zbudili, dvignili in odigrali zelo dobro. Na koncu so bili Nemci boljši, a fantom kapo dol za karakter in borbo do zadnjih sekund. Pokazali so, da lahko igrajo z vsako ekipo.”

EHF LIGA, ZAOSTALA TEKMA 1. KROGA (SKUPINA D):

Četrtek, 18. februarja, ob 17.00 (SAP Arena, Mannheim, Nemčija):
Rhein-Neckar Lowen – RK Trimo Trebnje 31:28 (15:11)

Standings provided by SofaScore LiveScore


FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji