Zorman razkril seznam igralcev

Po uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za olimpijske igre se bo v prvih dneh maja znova zbrala moška reprezentanca. Čakata jo neposredni kvalifikacijski tekmi s Švico za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu.


Pred moško izbrano vrsto prva polovica maja prinaša nov izziv. V nedeljo, 5. maja se bo zbrala v Izoli, štiri dni za tem pa jo v koprski dvorani Bonifika ob 18. uri proti Švicarjem čaka prva kvalifikacijska tekma za 11. pot na svetovno prvenstvo. Povratna tekma bo sledila v nedeljo, 12. maja v Winterthuru v Švici. Na tekmovanje, ki ga bodo med 14. januarjem in 2. februarjem 2025 gostile Hrvaška, Danska in Norveška, bo potovala boljša reprezentanca v seštevku obeh dvobojev.

Dvanajst dni pred zborom reprezentance je selektor Uroš Zorman predstavil seznam vabljenih igralcev na priprave, ki obsega 21 imen. Nanj je uvrstil krilne igralce Tadeja MazejaStaša Slatinka JovičićaBlaža JancaGašperja Marguča in Domna Novaka, zunanje igralce Boruta MačkovškaPetra ŠiškaAleksa VlahaDeana BombačaMitjo JancaMiho ZarabcaJureta DolencaNejca Cehteta in Tadeja Kljuna, krožne napadalce Blaža BlagotinškaJerneja DrobežaKristjana Horžena in Matica Suholežnika ter vratarje Klemna FerlinaUrha Kastelica in Urbana Lesjaka.

V primerjavi z zadnjimi reprezentančnimi akcijami bosta manjkala Tilen Kodrin zaradi pričakovanja naraščaja in Matej Gaber zaradi zdravstvenih težav. Na seznamu vabljenih sta znova Kljun in Marguč, ki je olimpijske kvalifikacije izpustil zaradi težav s stopalom.

“Čaka nas zadnje dejanje pred olimpijskimi igrami. Nadejam se, da bomo kvalifikacije za svetovno prvenstvo izpeljali pozitivno ter da bomo tako lahko dodali še to kljukico letošnjim uspehom,” je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Zorman. Ob tem je potrdil, da Slovenija v dvoboj vstopa kot favorit, a opozoril, da v rokometu ni lahkih nasprotnikov.

“Švicarji igrajo nemški slog rokometa, s trdo igro, zato se bomo morali na njih dobro pripraviti. Res je, da se je njihov najboljši igralec zadnjih let Andy Schmidt po evropskem prvenstvu upokojil, a bo zdaj nastopal v vlogi selektorja,” je še ocenil.

Vstopnice za obračun Slovenije in Švice v Kopru so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim (iskalnih fizičnih prodajnih mest se nahaja TUKAJ) ter preko spleta na povezavi TUKAJ. V predprodaji njihova cena znaša 13 evrov, na dan tekme bo cena dva evra višja.

Komentarji