Zorman: “V obrambi bomo preizkušali tudi različice, ki jih do sedaj nismo”

Moška članska rokometna reprezentanca je zakorakala v sklepne priprave pred letošnjim svetovnim prvenstvom, ki bo na Poljskem in Švedskem potekalo med 11. in 29. januarjem. Slovenci bodo do odhoda v Katovice odigrali dve pripravljalni tekmi z Madžarsko, prva bo 5. januarja ob 18. uri v Ljutomeru, druga pa dva dni kasneje ob 16.00 v Veliki Kaniži.


“Začenja se novo koledarsko leto, z novimi željami in zaobljubami. Verjamem, da je ena izmed slednjih tudi ta, da bo vsak na sklepnih pripravah in svetovnem prvenstvu prikazal največ, česar bo sposoben,” uvodoma poudari selektor Uroš Zorman“Vabilu na drugi del so se odzvali vsi fantje. Najbolj važno je, da skozi vse treninge ostanejo zdravi ter da se takšni vrnejo v klube tudi po prvenstvu. Če bo temu tako, tudi ostalo ne bi smelo izostati,” še doda.

Slovenska izbrana vrsta je v drugi del priprav zakorakala z 22 rokometaši. Na Zormanovem seznamu so vratarji Jože Baznik (Nimes), Urban Lesjak (Eurofarm) in Klemen Ferlin (Erlangen), krilni igralci Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar) in Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje). Zunanjo vrsto sestavljajo Dean BombačBorut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Peter Šiško (Gorenje Velenje), Aleks Kavčič (Zagreb), Grega Krečič (Csurgoi), Domen Makuc (Barcelona), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško), krožni napadalci pa so Kristijan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Blaž Blagotinšek (Göppingen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

Blaž Janc, član Barcelone: “Tisti, ki smo prisotni, moramo biti pripravljeni, se maksimalno boriti in delati. Verjamem, da lahko naredimo dober rezultat. Imamo potencial!” Janc je pretekli mesec izkoristil za počitek in zmanjšanje bolečin v hrbtu.

Na selektorjevemu seznamu so štirje debitanti, ki prvič okušajo priprave A-reprezentance. To so Krečič, Slatinek Jovičić, Horvat in Šiško.

Peter Šiško, član RK Gorenja Velenja: “Vesel sem, da mi je selektor namenil povabilo. Zame je treniranje z igralci, ki sem jih še nedavno gledal le preko malih zaslonov in so mi vzorniki, nekaj novega. Premlevajo me zanimivi občutki, ki se jih še navajam. Želim se čim prej vklopiti v ekipo ter z njo dobro trenirali.” Ta bo čez mesec in pol dopolnil 21 let in je najmlajši rokometaš na tokratni reprezentančni akciji.

Na pot proti Katovicam, kjer jo čakajo prve tri tekme med svetovno elito, se bo slovenska vrsta podala 10. januarja. Do tedaj bo bivala v Mali Nedelji, trenirala pa v Ljutomeru. “Zaprli se bomo v dvorano in delali, kolikor nam bodo dopuščale okoliščine. Novi obrazi, ki so z nami v drugem delu, so z nami že trenirali tistih nekaj dni v Zrečah. Vmes so odigrali prijateljsko tekmo, ki je bila koristna, kar so dokazali na igrišču. Sedaj bomo skušali vse skupaj sestaviti, da bo stvar delovala. Kako bo delovala na svetovnem prvenstvu, bomo videli. Na Poljsko se zagotovo podajamo, da ujamemo svoje želje in sanje,” nadaljuje slovenski selektor in ob tem razkrije, da bo reprezentanca morala pozornost nameniti prav vsem rokometnim vrlinam.

“Želim si, da vsak trening, ne samo ti pripravljalni tekmi, mine v tekmovalnem duhu, pri čemer bodo fantje en drugega rinili naprej. Le to je vodilo, da lahko napreduješ. Proti Madžarom bomo v igri preizkusili vse taktične variante, tako v obrambi, kot tudi v napadu. Rezultat ne bo v ospredju. V obrambi bomo preizkušali tudi različice, ki jih do sedaj nismo. Temu bomo na tekmi namenili kar nekaj časa, nato pa bomo izluščili tisto, kar bo delovalo najbolje.”

 

Komentarji