Zorman: “Z malce sreče bi lahko bilo drugače”

Trebanjski rokometaši so zmagali na svoji zadnji tekmi v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. V dvorani Tivoli so drugič v tej sezoni na kolena položili tekmece iz Tatabanyje, ki jih vodi nekdanji trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić. Po zmagi na Madžarskem z 28:26 so včeraj v ljubljanski dvorani pod Rožnikom slavili z 32:28.


Dolenjska ekipa je na desetih tekmah – ena od njih je epilog dobila za zeleno mizo – dosegla tri zmage in doživela sedem porazov. V skupini D je osvojila peto mesto, napredovale pa so prve štiri ekipe: Rhein-Neckar Löwen, GOG Gudme, Kadetten Schaffhausen in Pelister Bitola.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Čestitke Tatabanyi za pošteno in dobro tekmo. Lahko sem ponosen na svoje fante in celotno ekipo. Odigrali smo konkretno sezono v Evropi, kjer smo bili dejansko majhen klub med številnimi velikani. Noben tekmec nas ni nadigral, kjer bi mogoče z malenkost športne sreče lahko bilo drugače. Fantje so lahko ponosni nase. Na današnji tekmi smo vključili tudi 5 mladincev, ki so pokazali, da lahko računamo na njih v naslednjih letih.«

 

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji