Žreb določil skupine za svetovno prvenstvo

Včeraj je v Celju potekal žreb skupin za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 22. junijem in 3. julijem v Sloveniji. 


Za svetovno prvenstvo za dekleta do 20 let, ki bo potekalo v Celju, Velenju in Laškem, je trenutno znanih 31 reprezentanc. 32 reprezentanca pa bo prejela posebno povabilo s strani Mednarodne rokometne organizacije. Slovenija kot gostiteljica je imela možnost proste izbire skupine prvega dela prvenstva. Selektor reprezentance Sebastjan Oblak se je po pogovoru s selektorjem Adžićem odločil za nastop v skupini F. 

Slovenija se bo v skupini F pomerila z reprezentanco Nemčije, Čila in Mehike. Najvišji dve uvrščeni reprezentanci v vsaki skupini se bosta veselili napredovanja. 

 

SKUPINE: 

SKUPINA B: Iran, Švedska, Tunizija, Gvineja
SKUPINA CArgentina, Danska, Črna gora, povabljena reprezentanca
SKUPINA DNorveška Francija, Brazilija, Južna Koreja
SKUPINA E: Češka, Romunija, Angola, Paragvaj
SKUPINA F: Slovenija, Nemčija, Čile, Mehika
SKUPINA G: Švica, Hrvaška, Kazahstan, Avstrija
SKUPINA H: Poljska, Madžarska, Egipt, ZDA

 

Sebastjan Oblak, selektor slovenske reprezentance do 20 let: “Vse ekipe na svetovnem prvenstvu so dobre, zato so se tudi uvrstile na to tekmovanje. Odločili smo se, da bomo prvi del turnirja začeli v skupini F. Reprezentanci Mehike in Čila sta zasedbi, za kateri menimo, da jih lahko premagamo. Evropske ekipe so za odtenek kvalitetnejše, to velja tudi za Nemčijo. V nadaljevanje tekmovanja se iz skupine uvrstita dve reprezentanci, potrudili se bomo tudi na tekmi proti Nemkam. Razmišljali smo o nadaljevanju tekmovanja in križanju s skupino E. Računamo, da bosta iz nje napredovali Angola in Romunija. Želimo si igrati čvrsto obrambo in izkoriščati hitre nasprotne napade. Verjamem v dekleta, ki so že na prvi skupni akciji pokazala veliko volje. Upam, da bodo navijači na svetovno prvenstvo prišli v velikem številu. Domača podpora je za ekipo kot osmi igralec, zato vabim vse ljubitelje rokometa na naše tekme. Dekleta vas ne bodo razočarala!”
 
IZJAVA: RZS
Komentarji