Žreb Sloveniji namenil atraktivno skupino

Slovenska moška rokometna reprezentanca je dobila prve tekmece na svetovnem prvenstvu, ki ga bosta med 11. in 29. januarjem prihodnje leto gostili Poljska in Švedska. Izbrance selektorja Uroša Zormana v Katovicah čakajo dvoboji s Francijo, Poljsko in Savdsko Arabijo.


Slovenija je na sobotno žrebanje svoje nasprotnike čakala iz zadnjega četrtega bobna, saj je bila ena izmed povabljenk. Na svetovnem prvenstvu bo sodelovalo 32 izbranih reprezentanc.

Skupina A
Španija, Črna gora, Čile, Iran.

Skupina B
Francija, Poljska, Savdska Arabija, Slovenija.

Skupina C
Švedska, Brazilija, druga najboljša afriška ekipa, Urugvaj.

Skupina D
Islandija, Portugalska, Madžarska, Južna Koreja.

Skupina E
Nemčija, Katar, Srbija, peta najboljša afriška ekipa.

Skupina F
Norveška, Severna Makedonija, Argentina, Nizozemska.

Skupina G
Hrvaška, najboljša in tretja ekipa afriškega prvenstva, ZDA.

Skupina H
Danska, Belgija, Bahrain, četrta najboljša afriška ekipa.

 

Z vsemi izbranimi nasprotniki ima Slovenija v preteklosti že izkušnje. Konec decembra so v Brežicah na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom reprezentanco Savdske Arabije ugnali z 31:19. Tik po novem letu so sledile še tri tekme s Francozi, a so vse tri tekme tudi izgubili. V kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo je bila Slovenija proti Poljakom boljša z 32:29, konec aprila pa so klonili s 27:26, a si kljub temu tekmo pred koncem zagotovili mesto med evropsko elito.

Uroš Zorman, selektor slovenske moške članske reprezentance:
”Glede na to, da smo se v žreb podali iz četrtega bobna, je bilo težko pričakovati kakšne ugodnosti, ko se ozremo na tekmece. Med žrebom kroglic iz prvega bobna smo imeli možnost, da se naši skupini pridruži Francija ali novi afriški prvak. Do trenutka odločitve je bil žreb dokaj ugoden. A na koncu smo za tekmece dobili Francoze, poleg njih pa še gostitelje Poljake in Savdsko Arabijo. Skupina je zagotovo atraktivna, na tekmah bo potrebno pokazati največ, česar smo sposobni. Seveda je v boju za višja mesta pomembno tudi, s katero skupino se združiš v drugem delu. Tu je bil žreb malenkost bolj ugoden, kar ne gre zanemariti. Potrebno je gledati pozitivno!”

 

Četrtek, 12. januarja:
SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA

Sobota, 14. januarja:
POLJSKA : SLOVENIJA

Ponedeljek, 16. januarja
SLOVENIJA : FRANCIJA

FOTO: RZS

Komentarji