Žreb za OI: znano je, proti komu Slovenke in proti komu Slovenci

Slovenski rokometni reprezentanci sta dobili tekmece na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Rokometašice bodo v Franciji s tekmovanjem začele 25. julija, rokometaše pa uvodni preizkus čaka dva dneva za tem.


Na olimpijskih igrah ima v rokometu priložnost pri vsakem spolu nastopiti le 12 reprezentanc. V letošnjem letu bo osem držav imelo svojo ekipo v obeh kategorijah, prvič med njimi tudi Slovenija.

Ples kroglic v francoski prestolnici jih je uvodoma posadil v skupino A, kjer bodo zaigrale kar tri polfinalistke zadnjega svetovnega prvenstva. Slovenske tekmice bodo Južna Koreja, Danska, Nemčija, Norveška in Švedska. V skupini B bodo med rokometašicami igrale Madžarke, Nizozemke, Španke, Francozinje, Brazilke in Angolke. Tekme prvega kroga bodo na sporedu natanko 100 dni po žrebu.

Za razliko od deklet so rokometaši na tekmeca morali počakati povsem do konca. Skupaj s Francijo so bili namreč posajeni v četrti boben, slednja pa je kot gostiteljica imela možnost, da si izbere skupino prvega dela. Slovenci bodo zaigrali v skupini A, skupaj s še štirimi evropskimi ekipami. Poleg Švedske, Nemčije, Hrvaške in Španije bo tekmec še Japonska. Med rokometaši bodo v skupini B igrali Danci, Norvežani, Madžari, Francozi, Egipčani in Argentinci.

Prvi del rokometnega tekmovanja olimpijskih iger bo potekal v Parizu, za celotno končnico pa se bo dogajanje preselilo v Lille. V četrtfinalu, ki bo na sporedu 6. v ženski in 7. avgusta v moški konkurenci, bodo nastopile po štiri najboljše ekipe vsake izmed skupin prvega dela. Polfinalni dvoboji bodo na sporedu 8. in 9., tekmi za medalje pa 10. in 11. avgusta

Komentarji