Zulič: “Tekma proti eni najboljših reprezentanc velik motiv”

V nedeljo se je v Ljubljani zbrala ženska članska reprezentanca in dan za tem začela priprave na prva obračuna pokala EHF EURO. V okviru slednjega se bodo slovenske rokometašice v tem tednu dvakrat pomerile z evropskimi prvakinjami Norvežankami. Prva tekma bo na sporedu v četrtek v Skandinaviji, povratna pa v nedeljo v ljubljanski dvorani Stožice.


V pokalu EHF EURO sodelujejo reprezentance, ki bodo novembra prihodnje leto gostile evropsko prvenstvo ter branilke naslova. Poleg Slovenije bo tekmovanje stare celine potekalo še v Severni Makedoniji in Črni gori.

Nina Zulič, slovenska reprezentantka:
“V tem tednu bomo dvakrat igrale proti eni najboljših reprezentanc na svetu. Vsaki igralki je to velik motiv! Tekmi bosta pokazali, kje se trenutno nahajamo v naši igri. Obenem bo to prva priprava na cilje, ki smo si jih zastavili. Z vsako skupno akcijo bomo morale biti boljše. Napredek moramo pokazati že na decembrskem svetovnem prvenstvu, še večjega pa prihodnje leto na evropskem prvenstvu na domačih tleh. To bo izredno pomembno tekmovanje za našo športno panogo.”

EHF EURO CUP
4. krog, četrtek, 7. oktobra, ob 18.55:
NORVEŠKA : SLOVENIJA

 
3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA
 
1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA
 
2. krog:*
ČRNA GORA : SLOVENIJA
 
5. krog:*
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA
 
6. krog:*
SLOVENIJA : ČRNA GORA
 
*termin še ni znan.
Komentarji