Zulićeva okrepila turškega prvaka

Slovenska reprezentantka Nina Zulić (169 cm, 1995) bo športno pot nadaljevala v Turčiji. Okrepila je tamkajšnjega prvaka, zasedbo Kostamonu Belediyesi, kjer že igra tudi reprezentančna vratarka Amra Pandžić.


Za 24-letno organizatorko igre bo to prvi klub onkraj slovenskih meja. Pred tem je v domovini igrala v dresih Sviša, Ptuja, Ljubljane, Ajdovščine in Krima Mercatorja. V dres slovenskih prvakinj se je s posoje na Primorske vrnila sredi sezone 2016/17 in v tem asu osvojila prav vse slovenske lovorike. Po štirikrat je postala slovenska državna in pokalna prvakinja, osvojila pa je tudi tri slovenske superpokalne naslove. S Krimom Mercatorjem je v vseh štirih sezonah Lige prvakinj zaigrala v drugem delu tekmovanja. V zadnji sezoni je med evropsko klubsko elito zaigrala na 11 tekmah in dosegla 54 zadetkov, pri čemer je še posebej zablestela proti črnogorski Budućnosti in češkemu Baniku Mostu, katerima je ob zmagah svoje ekipe nasula po 10 golov.

Kostamonu Belediyesi je v minuli sezoni drugič v svoji zgodovini osvojil turško krono, v tej sezoni pa do prekinitve na 15 tekmah zbral ravno toliko zmag in s petimi točkami naskoka zanesljivo vodil na lestvici. V minuli sezoni je turška zasedba igrala tudi v ženski različici Pokala EHF in izpadla v četrtfinalu.

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji