1/8 finala pokala Slovenije: Kdo je med najboljših 8?

V 1/8 finala pokalnega tekmovanja smo spremljali kar nekaj zanimivih dvobojev, videli smo tudi nekaj nepričakovanih razpletov, tri tekme pa se bodo odirale v naslednjem koledarskem letu.


MRK LJUBLJANA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 24:26 (15:10)

Ljubljančani, ki jih vodi Bojan Čotar, v letošnji sezoni nastopajo v 2. DRL, kjer kažejo za nekaj stopničk boljše igre kot njihovi nasprotniki. Do tekme s SVIŠ-em še niso poznali poraza. Ivančanom je letos samozavest tuja, saj so v 1. NLB ligi zmagali le enkrat in kar trinajstkrat izgubili.

Tekmo so spektakularno odprli domačini, ki so pred polno dvorano na Galjevici samozavestno vstopili v boj za napredovanje, in v prvem polčasu popolnoma nadigrali prvoligaša iz Ivančne Gorice. Na krilih Uroša Milićevića, ki je v prvem polčasu zadel 7 golov (od skupno 10), so Ljubljančani popolnoma presenetili goste in na odmor odšli s 5 zadetki prednosti (15:10).

V drugem polčasu se je situacija obrnila, domačini so zelo slabo začeli drugi del igre in hitro izgubili priigrano prednost. Do konca tekme se je izkazalo, da imajo Ivančani za seboj več težkih tekem od mladih Ljubljančanov. Izkušnje so pretehtale in tekma se je končala z zmago gostov s 26:24.

RD LL GROSIST SLOVAN : RD RIKO RIBNICA 25:26 (15:14)

V le nekaj kilometrov oddaljeni dvorani Kodeljevo je potekala tekma med trenutno najboljšo ekipo 1. B lige in ekipo, ki kroji sam vrh 1. NLB lige. Tekma, kjer so bili favoriti Ribničani, se bi skorajda končala šele v podaljšku.

Ekipa ljubljanskega Slovana se je popolnoma enakovredno kosala z ekipo Ribnice. Igralci trenerja Aleša Repine so prvi polčas dobili z rezultatom 15:14, a jim je v nadaljevanju zmanjkalo malce športne sreče.

Tudi drugi polčas je potekal popolnoma izenačeno. Nobena izmed ekip si ni priigrala več kot 2 gola prednosti. V zaključek tekme so domači vstopili z golom zaostanka, ko je Repina vzel minuto odmora. Do strela je prišel Robert Sanković, ki pa žal ni bil uspešen in tako je ostalo pri rezultatu 25:26.

FOTO: Lin Gombač
FOTO: Lin Gombač / RD LL Grosist Slovan

RK KRŠKO : MRK KRKA 24:26 (12:13)

Tudi Krčani so se zelo dostojno upirali prvoligašem iz Novega mesta, kljub temu, da letos nastopajo v 1. B DRL.

Gostje so sicer v prvem polčasu povedli s 7:3, a so domačini do 30. minute uspeli zmanjšati svoj zaostanek na zgolj en gol. Obetal se je zelo zanimiv drugi polčas in točno to smo lahko gledalci videli.

Drugi del igre so veliko bolje pričeli domačini, ki so v prvih minutah kar leteli po igrišču. Po 4 zaporednih zadetkih so povedli za 2 gola, a so Novomeščani hitro odgovorili in izid v 38. minuti izenačili in v naslednji minuti že povedli za gol. Svoje vodstvo so povišali na 4 zadetke, a se igralci Krškega niso predali. Do konca tekme so se približali na 2 gola zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. 

FOTO: FB RK Krško

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK 42:25 (23:14)

Celjani in Mariborčani so se v roku enega tedna pomerili dvakrat, najprej v soboto v sklopu ligaškega tekmovanja in potem še čez 4 dni v sklopu pokalnega tekmovanja. Glede na rezultat ligaške tekme smo sli obetali veliko bolj izenačen dvoboj, a Celjani so pokazali, da je bila ligaška tekma le slučaj slabe predstave.

Med 15. in 20. minuto so Celjani postavili stvari na pravo mesto in z delnim izidom 8:0 prišli do prednosti 10 zadetkov (19:9). Mariborčani so sicer do konca polčasa uspeli zaostanek zmanjšati za gol, a tekma je bila že skoraj odločena. Polčas se je končal s 23:14.

V drugem polčasu so Celjani le še potrdili premoč nad ekipo Maribora in svojo prednost še povišali na končnih +17. Tekma se je končala z 42:25.

FOTO: FB RK Maribor Branik

RK CERKLJE-RADOVLJICA : RK GORSUPLJE 21:28 (8:12)

V Cerkljah smo spremljali boj dveh ekip, ki nastopata v 2. DRL. Gostje iz Grosuplja so bili odločeni, da se maščujejo združeni ekipi RK Cerkelj in RK Radovljice za poraz v ligaškem tekmovanju.

Grosupeljčani so že v 1. polčasu odločno pokazali, da si želijo uvrstitve v 1/4 finala. Obramba je delovala brez večjih težav, tako da je za vratarjevim hrbtom končala žoga le devetkrat v prvih 30 minutah. Polčas se je končal z 9:12.

V drugem polčasu so gostje svojo prednost le še višali in tekma se je končala z rezultatom 21:28. Grosupeljčanom je tako uspel zgodovinski preboj v 1/4 finala pokala Slovenije, kjer bodo najverjetneje edini predstavnik tretjeligaških (2. DRL) klubov – to možnost še ima sicer RD Moškanjci-Gorišnica, ki tekmo 1/8 finala proti RK Trimo Trebnje igra v letu 2019.

FOTO: FB RK Grosuplje

NEODIGRANE TEKME

V prihodnjem koledarskem letu se bodo za preboj v 1/4 finala pomerile še ekipe RK Dol TKI Hrastnik, ki gosti RK Gorenje Velenje, RD Herz Šmartno, ki gosti ekipo RD Koper in že omenjena RD Moškanjci-Gorišnica in RK Trimo Trebnje

Komentarji