Nino Grzentič: “Ohranili smo mirne živce, da sta zadnji dve točki v tem letu ostali doma.”

V soboto je bila v Arnei Bonifika odigrana tekma 15.kroga 1.NLB lige med domačim Koprom in gosti iz Velenja. V odličnem vzdušju in pred več kot 1.500 glavo množico, ter seveda s podporo Dvanajstih Kopra in Šaleških graščakov, smo spremljali napet dvoboj, ki se je končal s slavjem domače ekipe.


Tekmo so sicer boljše odprli gostujoči rokometaši in na krilih Matica Verdinka hitro povedli za tri zadetke. Koprske črne minute je z zadetkom prekinil koprski najboljši strelec Nino Grzentič. V drugi polovici polčasa so vajeti v svoje roke prevzeli domači rokometaši in po delnem izzidu 6 : 0 tudi povedli. Prednost so uspešno držali do konca polčasa.

Tudi drugi polčas so Koprčani začeli nekoliko v krču ter dopustili gostom, da so jih ujeli na izenačenje. Vendar pa niso popolnoma zaspali ter nadaljevali igro v svojem slogu. Borba do zadnjega sodnikovega žvižga je bila poplačana in dve točki sta ostali v Bonifiki.

Lepšega zaključka koledarskega leta si koprčani ne bi mogli želeti: “Pričakovali smo težko in napeto tekmo, ki se je na koncu tudi izkazala za takšno. Kljub temu smo ohranili mirne živce, da smo zadnji dve točki v letošnjem letu ostali doma. Pohvalil bi svoje soigralce in vratarja,” je po tekmi strnil Grzentič.

Razočaranja pa niso mogli skriti na velenjski strani: “Tekmo smo začeli preudarno in odločeno, da tekmo odigramo tako kot znamo in na koncu osvojimo dve točki. Žal se je stvar obrnila drugače. Koprčani so uspešno prebijali našo obrambo, mi pa smo brez ideje v napadu padali. V drugem polčasu smo razliko lovili, ampak nam žal ni uspelo. Nekaj premora nam bo prišlo prav po težkem porazu,” je zaključil Aleks Kavčič.

Ekipi imata zdaj nekaj dni odmora, nato pa že začenjajo priprave za spomladanski del prvenstva, ki se začne v začetku februarja. Koprčani bodo odšli na gostovanje k trebanjskemu Trimu, Velenjčane pa že konec januarja čaka prestavljena tekma 11.kroga proti SVIŠu iz Ivančne Gorice, v 16.krogu pa se bodo pomerili s Celjem Pivovarno Laško.

 

RD Koper : RK Gorenje Velenje 25 : 24 (17 : 12)

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji