Izidor Hotko: “Končno nam je uspelo sestaviti dva dobra polčasa.”

V dobovski trdnjavi sta se minuli vikend pomerila domača ekipa Dobove in gostje trebanjskega Trima. Dobovčani so zmago nujno potrebovali, kar pa jim je na koncu tudi uspelo.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši, ki so prijeli čvrtso v obrambi ter bili natančni v napadu. Že v prvem polčasu so si uspeli priigrati prednost, ki je Trebnajcem ni uspelo obrniti v svojo prid. Dobovčani so narekovali tempo celotne igre in na koncu, na krilih zvestih navijačev White Stars-ev, tudi zasluženo slavili.

Lepšega zaključka leta si ne bi mogli želeti: “Nocojšnja zmaga je bila več kot potrebna, predvsem sedaj pred prazniki, da gremo lahko s pokončnimi glavami na počitnice. Zadnji mesec nam nikakor ni steklo, vedno smo bili v igri le en polčas. Končno nam je uspelo sestaviti dva dobra polčasa. Med tednom smo se pripravljali, da igramo bolj skoncentrirano, da smo poslušali napotke trenerja do konca in nismo prišli do tistih črnih 10 minut, ki smo jih imeli vsako tekmo. Na srečo smo danes na čelu z vratarjem, ki je odlično branil, uspeli zmagati,” je zaključil Izidor Hotko.

Na drugi strani pa Trebanjci razočaranja niso mogli skriti: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Danes nismo bili pravi in lahko samo čestitam Dobovi za zmago, saj so bili zasluženo boljši. Nikakor nismo uspeli sestaviti igre, vse je šlo narobe. V obrambi nismo delali prekrškov, v napadu pa smo grešili lahke zadetke. Zelo sem razočaran, saj odhajamo na odmor s sklonjenimi glavami,” je strnil Tevž Grandovec.

Spomladanski del bodo Dobovčani začeli z gostovanjem pri ekipi Dola TKI Hrastnik, Trebanjci pa bodo gostili Koprčane.

 

MRD Dobova : RK Trimo Trebnje 28 : 26 (15 : 12)

Foto: MRD Dobova

Komentarji