Marin Đurica: “Odličen občutek je prvo polovico sezone končati z zmago.”

V Taboru se je v soboto odigrala tekma 15.kroga državnega prvenstva. Med seboj sta se pomerila domači Branik in gostje iz Škofje Loke. Po razburljivih 60.minutah tekme sta točki na koncu le ostali v Taboru.


Že prvi polčas smo lahko spremljali napeto igro gol za gol. Ekipi nista popuščali, trdo sta prijeli v obrambi, natančnosti v strelih na gol tudi ni manjkalo. Izenačenost same igre odraža tudi rezultat prvega polčasa, ki je bil poravnav, 13 : 13.

Tudi, če so domači rokometaši drugi polčas začeli nekoliko površno in nezbrano, je bil v obrambi na pravem mestu Marin Đurica. Rezultatsko so bili nekoliko v prednosti domači rokometaši, ki jim je tudi uspelo srečanje zaključiti sebi v prid.

Junak tekme pa je bil ponovno Đurica, ki je na koncu zbral kar 16 obramb: “Moram priznati, da je odličen občutek prvo polovico sezone končati z zmago. S tem smo uresničili zadani cilj, biti čim višje na lestvici Lige NLB. Uspeli smo premagati zelo neugodno moštvo Loke, na katero smo se morali še posebej pripraviti. Proti takšni ekipi je težko takoj narediti razliko. Res je, da smo imeli z domačim terenom določeno prednost, a nam niso dovolili, da bi se povsem razigrali in s tem prišli do lahkih zadetkov. Na koncu smo uspeli preprečiti njihove protinapade in hitro igro ter tako zasluženo zmagali pred domačimi navijači. Občutek je še toliko boljši, saj odhajamo na zaslužen premor.”    

Pomembnosti mariborskega vratarja pa se zavedajo tudi v škofjeloškem taboru: “Tekma je bila v prvem polčasu izjemno zanimiva in borbena, saj nobena ekipa ni prišla do večje prednosti. V drugem delu so, kljub naši borbenosti, igralci Maribora, po zaslugi vratarja, naredili razliko, ki so jo uspeli zadržati do konca tekme,”zaključuje Matija Vrbinc.

Ekipi sedaj odhajata na zaslužen počitek, nato pa Mariborčane v 16.krogu čaka gostovanje pri Riko Ribnici, Škofjeločani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Jeruzalem Ormoža.

 

RK Maribor Branik : RD Urbanscape Loka 26 : 24 (13 : 13)

 

Foto: FB/RK Maribor Branik

FB/RD Urbanscape Loka

Komentarji