1. B DRL bo imela 13 ekip! Škofljica obstane, napreduje pa …

Na včerajšnji seji 1. B DRL je Združenje klubov določilo tekmovalni sistem za naslednjo sezono. V ligi bo nastopalo 13 ekip, ki se bodo med seboj pomerile v dvokrožnem sistemu.


Kot je že znano, iz 1. B v Ligo NLB napredujeta Slovan in Ljubljana. Ker so Radeče iz lige izstopile že sredi sezone, ni bilo nikakršne dileme, da ta ekipa ne izpade iz lige (vprašanje je, ali bodo naslednjo sezono sploh imeli člansko ekipo). Po izstopu Radeč je bilo v pretekli sezoni v 1. B DRL 13 ekip in enako število jih bo ostalo tudi v naslednji. 

Škofljica, ki je bila trenutno na zadnjem mestu, ne bo izpadla. Iz 2. DRL pa se ligo višje uvrstita prvo in drugo uvrščeni klub. Pri prvem ni dileme, saj je to z naskokom RK Sevnica, načeloma pa dileme tudi pri 2. ni, saj je sklep, ki ga je sprejelo Združenje 2. DRL pred nekaj tedni jasen. Pravi namreč, da se upošteva trenutna razvrstitev, s čimer pa v Železnikih niso zadovoljni, saj imajo odigrano tekmo manj. Kot je opozoril predsednik Združenja prvobeligašev Marko Premec, je treba zato pri napredovanju striktno uporabljati termin prvo in drugo uvrščeni klub, ne pa imen klubov. 

Komentarji