1. B DRL: Klubi izglasovali za sistem brez izpada

Minuli vikend sta se s prvimi tekmami začeli tudi končnici v 1. B DRL za moške. Odigrani so bili trije obračuni v končnici za prvaka in trije v končnici za obstanek. Pred začetkom končnice je bilo rečeno, da iz končnice za prvaka prva dva kluba na lestvici napredujeta v ligo NLB, zadnja dva kluba v končni razvrstitvi 1. B lige pa očitno ne bosta izpadla.


Po naših informacijah so se prejšnji teden ponovno sestali predstavniki vseh klubov in na pobudo RK Črnomelj glasovali o morebitnem neizpadu v 2. DRL v letošnji sezoni. RK Črnomelj naj bi sprožil “revolucijo”, s katero so klubi znova glasovali za sistem “izpadanja” iz 1. B lige. Črnomelj, ki je bil v letošnji sezoni glavni kandidat za izpad v 2. DRL, je tako lobiral za to, da klubi znova glasujejo.

Za predlog o tem, da iz 1. B lige ne izpade noben klub, je glasovalo vseh 12 klubov. Vsi klubi, ki nastopajo v končnici za obstanek (Grosuplje, Škofljica, Sevnica, Rudar, Črnomelj in Železniki), so glasovali ZA, saj bi s tem razbremenili igralce in si brez igranja že priigrali ostanek v ligi. Proti predlogu je bilo 5 klubov iz končnice za prvaka, RK Mokerc-KIG pa se je vzdržal in ni oddal glasa.

Po izglasovani večini se je tako odločilo, da se bo v naslednji sezoni liga širila na 14 ekip, letos pa iz lige ne izpade noben klub. To bo velik udarec za 2. DRL, v kateri že tako igra (le) devet klubov, ob naslednji sezoni pa bi se to število še zmanjšalo na sedem.

Komentarji