Peter Šiško se vrača v Velenje

Danes so na uradni klubski spletni strani RK Gorenje Velenje sporočili, da se v naslednji sezoni v klub vrača Peter Šiško. Po enoletni posoji pri MRK Ljubljani se tako otrok Krškega vrača v osje gnezdo, kjer bo ostal do konca sezone 2022/2023.


Peter Šiško se je Velenjčanom pridružil v sezoni 2017/ 2018, kot član kadetske ekipe. Mladi rokometaš je pred prihodom v Šaleško dolino osnove rokometa osvajal v domačem RK Krško. Pohvali se lahko tudi z nastopi v reprezentancah mlajših selekcij, kjer je beležil izjemne rezultate.

V sezoni 2018/ 2019 je Šiško prvič nastopil v članski ekipi Gorenja Velenja, v letošnji sezoni pa izkušnje nabiral v MRK Ljubljana, kjer je kot najboljši strelec v ekipi na 24 tekmah dosegel 84 zadetkov.

V Rokometnem klubu Gorenje Velenje tako še naprej uspešno sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono, ki bo ohranila svoje ogrodje, s podaljšanjem pogodbe pa so naredili še dodaten korak v smeri začrtane strategije, ki je usmerjena v pomladitev članskega moštva ter vzpostavitvi močnega razvojnega centra za mlade, talentirane rokometaše.

Peter Šiško, rokometaš Gorenja Velenja:
“Vesel sem, da se po enoletni posoji v MRK Ljubljana vračam nazaj v klub, kamor sem prišel že zelo mlad. Sedaj se vračam v drugačni vlogi, saj bom igral za člansko ekipo. V prihodnji sezoni si želim pomagati ekipi Gorenja Velenja, da doseže vse zastavljene cilje.”

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji