1.B liga postregla z le dvema tekmama

Ta vikend sta bili v 1.B ligi na sporedu le dve tekmi. In sicer sta svojo tekmo odigrala RK Grosuplje in RK Frankstahl Radovljica ter ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak in RD Rudar. Za dve izmed prestavljenih tekem je datum že določen, za dve tekmi pa datum kdaj bosta tekmi odigrani še ni znan.


RK GROSUPLJE : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  31:25 (14:16)
Zakotnik 7, Sivka in Plut 6; Debelak J. 7, Debelak Ž. 6

Domačini so hitro na tekmi povedli z 2:0 in dali vedeti, da bodo lovili prvo zmago v letošnji sezoni. V 10. minuti so domači prednost še povečali in vodili s štirimi zadetki prednosti (7:3). Nato pa so pravi ritem vendarle ujeli tudi gostje in se v 14. minuti Grosupeljčanom približali le še na gol zaostanka (8:7). A domačih to ni zmedlo in so do 21. minuti znova ušli na štiri gole (12:8). Zaključek prvega polčasa pa je popolnoma pripadel gostom, ki so po delnem izidu 2:8 na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (14:16). Po izenačenem začetku drugega polčasa so pobudo znova prevzeli domači. Do polovice drugega dela igre so si znova priigrali prednost štirih golov (23:19). Gostitelji pa so tokrat z visokim naletom zdržali do konca obračuna. Vodili so tudi že s sedmimi goli prednost (31:24) na koncu pa slavili s prednostjo šestih zadetkov (31:25) in tako vknjižili prvo zmago v sezoni.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RD RUDAR  38:29 (17:13)
Pangerc A. 8, Regner 6; Strehar 8, Kocijančič 7

Druga preostala tekma 7. kroga je bila odigrana na Škofljici, kjer je gostovala ekipa RD Rudar. Po začetnem vodstvu domačih z 2:0 so se gostje hitro vrnili v igro in rezultat izenačili na 3:3. Po nekaj minutah igre so so gol pa so so gostitelji obračunu znova priigrali nekaj prednosti (8:5). Tokrat tega vodstva niso izpustili iz roke. Prednost so do konca polčasa še povečali in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (17:13), čeprav so vodili tudi že za pet zadetkov (16:11). Prvih 15. minut drugega polčasa smo spremljali dokaj izenačen obračun nato pa so domači znova stopili na plin in do 49. minute prednost povišali na osem zadetkov (32:24). Igralci Rudarja do konca tekme niso uspeli pripraviti presenečenja in tako so se rokometaši Škofljice veselili suveren zmage z rezultatom 38:29.

Derbi kroga med RD Butan plin Izola in RK Krško je bil po dogovoru med ekipama prestavljen na kasnejši datum, ki še ni določen.

Na željo RK Sevnica je bil prav tako prestavljen njihov obračun z RK Dol TKI Hrastnik, tekma pa naj bi bila odigrana 6. novembra.

Zaradi okužb in karantena v ekipi RD Moškanjci Gorišnica je bil prestavljen obračun z ŠD Mokerc Kig.

Prestavljen pa je bil tudi obračun med RK Črnomelj in RD Alples Železnik, ki bo odigran 29. januarja prihodnje leto.

Ekipa MRK Krka je bila v 7. krogu prosta.

FOTO: ŠRD Škofljica

Komentarji