Krimovkam za nove evropske točke na koncu zmanjkalo minut

Krimovke so na Danskem proti Odense Handboldu sploh v drugem polčasu prikazale borbeno igro in parirale tekmicam, žal pa je bila gol razlika skozi celotno srečanje prevelika, da bi slovenske predstavnice ob koncu prišle do preobrata in novih točk v ligi prvakinj.


Danske nasprotnice so odločno začele srečanje in povedle s 3:0. V 7. minuti je prvi zadetek za Krim zadela Tjaša Stanko, domače pa so še naprej stopnjevale tempo. Izkoriščale so napake naših v napadu in kmalu povedle z 6:2, kasneje pa priše do najvišje prednosti 8:3. Na razliki petih zadetkov so rokometašice Odense Handbolda držale Krimovke večino prvega polčasa, tik pred koncem pa so naše le prišle do prve spodobne serije zadetkov. Uspešni sta bili razpoložena Stankova in Katarina Krpež – Slezak, ki sta do odmora rezultat znižali na ulovljivih 13:10.

Krimovke v začetku drugega polčasa niso pustile, da se Danke ponovno odlepijo, še vedno pa so jih pestile številne zapravljene priložnosti oz. zgrešeni streli. Zamanj so lovile izenačenje, s tekmicami pa so si le izmenjevale zadetek za zadetek. Paula Posavec je sicer v 47. minuti poskrbela za najmanjšo razliko 16:14, a so domače nemudoma odgovorile z dvema uspešnima napadoma. Krimovke so se še naprej mučile, da bi prišle do izenačenja a so Danke na vsa njihova orožja našle odgovor. Prav v zadnji minuti sta Tija Gomilar Zickero in Stankova uspeli znova znižati na -2 a je za preobrat zmanjkalo časa. Ekipi sta se razšli z izidom 26:24, zmaga pa je ostala na Danskem.

Komentarji