10.krog 1.NLB lige

Tudi v 10.krogu 1.NLB lige ekipe začenjajo tekmovalni teden že v sredo, 14.11. Rokometaši novomeške Krke bodo gostili trenutno drugouvrščeno ekipo lestvice, Celje Pivovarno Laško. Prav tako pa si bomo v Dolanki lahko ogledali tekmo med domačim Dolom TKI Hrastnik in gosti iz Velenja. Vse ostale tekme pa bodo odigrane po ustaljenem urniku, v soboto, 17.11.


Kot smo že omenili si bomo prvi tekmi 10.kroga ogledali že v sredo, 14.11. Po razburljivi tekmi v Kopru so imeli novomeščani le nekaj dni za pripravo, verjamemo, da so jih dobro izkoristili. Tokrat v novomeško dvorano Marof prihaja ekipa Celja Pivovarne Laško. V prejšnjem krogu so novomeščani po razburljivem drugem polčasu žal klonili proti favoriziranim Koprčanom, Celjani pa so v domačem Zlatorogu brez težav ugnali ormoške vinarje. Tekma med Krko in Celjem se prične ob 19.uri.

Na drugi strani pa so Dolani v prejšnjem krogu prikazali odlično igro. Sicer so na koncu slavili domači, Ribničani, ampak seveda ne smemo pozabiti, da so se Dolani borili do zadnjega sodnikovega žvižga. Velenjčani pa so imeli v domači Rdeči dvorani nekoliko smole. Po odličnem začetku tekme, so jih v drugem delu Trebanjci popolnoma presenetili. Končni izzid tekme je bil izenačen. Tekma med RK Dol TKI Hratsnikom in RK Gorenjem Velenjem bo prav tako odigrana v sredo, 14.11., ob 19.uri.

Ostale tekme kroga pa bomo lahko spremljali v soboto, 17.11.

Ormožani bodo tokrat gostili mariborski Branik. Ormožani so v prejšnjem krogu gostovali v Zlatorogu, kjer so morali priznati premoč izkušenejšega nasprotnika. To je bil že peti zaporedni poraz vinarjev. Lahko od vinarjev sploh še pričakujemo kakšen napredek in vzpon na lestvici ali se raje spogledujejo s samim dnom lestvice? Mariborčani pa so v prejšnjem krogu gostovali pri SVIŠu iz Ivančne Gorice. Goričani so jih nekoliko presenetili in jim niso dovolili do lahke zmage. Na koncu tekme je vseeno odločala izkušenost in boljša pripravljenost gostov, ki so tudi zasluženo slavili. Tekma med RK Jeruzalem Ormožem in RK Maribor Branikom bo na sporedu ob 19.uri.

V Škofji Loki pa bomo spremljali dvoboj med domačo Urbanscape Loko in gosti Trimo Trebnje. Škofjeločani so v prejšnjem krogu po odličnem drugem polčasu slavili v Dobovi, rokometaši trebanjskega Trima pa so v Rdeči dvorani prikazali odličen rokomet in popolnoma presenetili domačine. Tekma se je končala z neodločenim izzidom. Tekma v Škofji Loki se prične ob 20.uri.

Koprčani so po zmagi nad novomeško Krko in s tem uvrstitvijo med najboljših šest na državni lestvici, v polnem zagonu. Dobovčani pa so po treh zaporednih zmagah, vknjižili dva zaporedna poraza. V prejšnjem krogu so v domači dvorani morali priznati premoč Škofjeločanov. Vsekakor verjamemo, da so Dobovčani željni zmage, ampak so pripravljeni se upreti favoriziranim Koprčanom? Tekma se prične ob 19.uri.

Rokometaši SVIŠa pa bodo tokrat gostili sosede iz Ribnice. V prejšnjem krogu so Goričani po boljšem drugem počasu vseeno morali priznati premoč izkušenejših Mariborčanov. Ribničani pa so domači dvorani gostili Dolane. Kot smo v prispevku že omenili, so se Dolani borili do zadnje sekunde, ampak je vseeno na koncu odločala izkušenost in boljša pripravljenost domače ekipe. Ribničani še vedno kraljujejo na vrhu državne lestvice. Tekma bo na sporedu ob 19.uri.

 

RK DOL TKI HRASTNIK RK GORNEJE VELENJE sreda, 14.11., ob 19.uri
MRK KRKA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO sreda, 14.11., ob 19.uri
RK JERUZALEM ORMOŽ RK MARIBOR BRANIK sobota, 17.11., ob 19.uri
MRD DOBOVA RD KOPER sobota, 17.11., ob 19.uri
RK SVIŠ IVANČNA GORICA RD RIKO RIBNICA sobota, 17.11., ob 19.uri
RD URBANSCAPE LOKA RK TRIMO TREBNJE sobota, 17.11., ob 20.uri

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji