PREGLED DNEVA: Srbija prepričljivo ugnala Katar

Prvi del svetovnega prvenstva v rokometu je zaključen. V vseh skupinah so bile odigrane vse tri tekme. Včerajšnji tekmovalni dan je postregel z nekaj zanimivimi izidi. V skupini H je Bahrajn ugnal Belgijo s 30-28, obe moštvi pa bosta nastopili tudi v drugem delu. Danska je prepričljivo ugnala Tunizijo (21-34), slednja se tako od SP poslavlja brez zmage. V skupini G je Egipt premagal ZDA (35-16), Hrvaška pa Maroko (36-24). Nemčija je v skupini E odpravila Alžirijo (37-21), Srbija pa Katar (34-24). V skupini F je Argentina premagala Severno Makedonijo (35-26) in jo tako poslala domov, Norveška pa je na finalnem obračunu skupine prevladala nad Nizozemsko (26-26). 


Katar – Srbija 24 : 34 (14 : 17)

Reprezentanca Srbije je prišla do druge zmage na prvenstvu. Kljub porazu je tudi moštvo Katarja uvrščeno v drugo kolo tekmovanja. Pri Srbih je blestel Bogdan Radivojević, ki je s položaja desnega krila zabil 7 golov. 6 jih je dodal Vukašin Vorkapić. Pri Katarju so trije rokometaši dosegli po 5 zadetkov in sicer Youssef Ali, Ahmad Madadi in Abdelrahman Tarek Abddalla

Alžirija – Nemčija 21 : 37 (9 : 16)

Nemčija je brez problema ugnala zadnjeuvrščeno Alžirijo, ki tako brez zmage zapušča svetovno prvenstvo. Pri Elfu je blestel Jannik Kohlbacher z 10 zadetki, pri čemer je zgrešil samo en strel iz igre. 5 golov za Alžirijo je dosegel Abdi Ayoub

Nizozemska – Norveška 26 : 27 (17 : 13)

V dvoboju za vrh skupine F je bila po tesni končnici uspešnejša Norveška. Odločilen za zmago Norveške je bil zadetek Magnusa Roda, ki je minuto in 18 sekund pred konce zadel za vodstvo s 25-27. Prvi strelec Norveške je bil Sander Sagosen s 7 zadetki, enako število jih je za Nizozemsko zabil Kay Smits

Severna Makedonija – Argentina 26 : 35 (11 : 18)

Aktualno svetovno prvenstvo bodo Severni Makedonci prav gotovo poskušali čimprej pozabiti. V dvoboju, ki je odločal o napredovanju v drugi del so jih Gavči povsem potolkli. Srečanje je bilo praktično odločeno že v prvem polčasu. V vrstah Argentine je blestel Diego Simonet z 8 zadetki, Filip Taleski jih je za Severne Makedonce prispeval 5.

Hrvaška – Maroko 36 : 24 (15 : 13)

Če je v prvem polčasu še kazalo, da se bodo Hrvati namučili z Maročani, pa so bili Afričani v drugem polčasu brez možnosti. Hrvati so v drugem polčasu zabili kar 21 golov, blestel je Luka Cindrić z 9 zadetki. Po 5 sta jih za Maroko zabila El Hakimy in Reida.

Egipt – ZDA 35 : 16 (19 : 7)

Reprezentanca Egipta je visoko premagala ZDA, ki pa s 3. mestom še niso zaključile nastopov na SP. Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko je Egipt dosegel vsega 7 zadetkov. Na tekmi vidnejših strelcev ni bilo, skupno je kar po 6 rokometašev na obeh straneh doseglo 4 gole. 

Belgija – Bahrajn 28 : 30 (12 : 15)

Bahrajn je po porazu in remiju prišel še do prve zmage prvenstva. Belgija je sicer vztrajno držala korak z nasprotnikom, a ko je Ali Merza Ali 20 sekund pred koncem zabil za 27-30, je postalo jasno, da je tekma odločena. Prvi strelec Belgije in tekme je bil Raphael Kotters, Ali Merza Ali jih je zadel 6. 

Tunizija – Danska 21 : 34 (14 : 19)

Danska je prepričljivo ugnala Tunizijo in se tako s sto odstotnim izkupičkom zavihtela na prvo mesto skuine H. Blestel je Mathias Gidsel z 8 goli. Darmoul jih je za Tunizijo zadel 6. 

Foto: IHF

Komentarji