Zorman : Vujović

Slovenski rokometaši so okoli opoldneva prispeli v Krakov, kjer jih med 18. in 22. januarjem čakajo tekme glavnega dela svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. V drugem največjem poljskem mestu se jim je pridružil tudi krožni napadalec Matej Gaber, ki ga je selektor Uroš Zorman naknadno poklical zaradi zdravstvenih težav Boruta Mačkovška.


Ponedeljkov poraz proti šestkratnim svetovnim ter trikratnim olimpijskim in evropskim prvakom iz Francije na zadnji tekmi skupinskega dela v Katovicah ni prinesel slabe volje med slovenske rokometaše.

Po dveh prepričljivih zmagah nad Savdijci in Poljaki ter porazu proti Francozom bodo svojo pravo vrednost pokazali v naslednjih treh dvobojih proti Irancem, Špancem in Črnogorcem, ki si bodo v dvorani Tauron od srede do nedelje sledile na dva dneva. Prav vse se bodo pričele ob 15.30, na njih pa želijo osvojiti čim večje število točk in si priigrati nastop v četrtfinalu.

Zormanovi varovanci se zavedajo, da je pred njimi zelo zahtevna naloga. Povsem identične želje so zelo jasno izrazili tudi v francoskem, španskem in črnogorskem taboru, ki imajo zaradi bere točk iz skupinskega dela tudi največje možnosti za preboj na izločilne tekme.

Slovenske rokometaše najprej čaka obračun z Iranci. Po mednarodnem ratingu gre za najlažje tekmece, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović. Ta je nekatere člane zdajšnjega roda popeljal do bronastega odličja na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017.

Iranci so pod vodstvom Vujovića premagali Čile s 25:24 ter izgubili proti Črni gori z 31:34 in Španiji z 22:35. Črnogorec na klopi Irana je v preddverju hotela v Krakovu, kjer so nastanjene vse reprezentance, dejal, da ga čaka zelo čustven obračun, vlogo favorita pa je pripisal Slovencem.

Komentarji