Arbitraža odločila: znan je jesenski prvak!

Kot smo poročali v pregledu prvega dela sezone 1. B DRL (tukaj), do pred nekaj dnevi še ni bilo znano, kdo je jesenski prvak, saj se je tekma med prvouvrščenima ekipama, Izolo in Ljubljano, odločala za zeleno mizo.


Ljubljančani naj bi po navedbah Izolanov zadnji gol (op.p. za zmago s +1) dosegli po izteku igralnega časa, zato so vložili pritožbo, ki ji je bilo na prvi stopnji odobreno, kar je pomenilo, da se mora tekma v celoti ponoviti. Ljubljančani se s to odločitvijo niso strinjali, zato so vložili pritožbo na arbitražno komisijo, ki je odločila, da je bil zadetek dosežen pred zadnjim piskom. 

Tekma se tako registrira z zmago Ljubljane, kar pomeni, da so “Mulci z Galjevice” po prvem delu sezone vodilna ekipa drugonivojskega tekmovanja. Na 13 tekmah so Ljubljančani zbrali 21 točk, sledijo jim Izolani z 20 točkami, na tretjem mestu je Radovljica z 19 točkami. 

Drugi del sezone bo še kako zanimiv, saj se dobesedno polovico ekip v ligi (7 od 14) bori za dve mesti, ki vodita v Ligo NLB. Na 4. mestu je Škofljica, ki za 2. mestom zaostaja zgolj za 2 točki, takoj za njimi so s točko manj Dolani, sledita jim Grosuplje in Ig, oba z osvojenimi 16 točkami. 

Pregled lestvice in strelcev 1.B

Komentarji