Pregled lestvice in strelcev 1.B

Koledarsko leto 2022 se je skoraj izteklo, situacija v 1.B Državni rokometni ligi, pa je daleč od odločene, kaj šele zaključene. Na samem vrhu je trenutno RD Butan Plin Izola, a tekma z MRK Ljubljana, ki so jo Primorci izgubili, še ni registrirana tako, da dejanski jesenski prvak uradno še ni znan. Izola ima tako trenutno na svoji beri 20 točk, MRK Ljubljana pa 19. Tudi za tema moštvoma je situacija še kako tesna. 


Tretje mesto z 19 točkami in slabšim gol razmerjem kot MRK Ljubljana zaseda RK Frankstahl Radovljica, v borbi za sam vrh pa so še Škofljica, Dol, Grosuplje in ŠD Mokerc, vsa ta moštva pa glede na trenutno stanje na tabeli, loči samo 4 točke. Srednji del lestvice 1.B se začne z osmim mestom, kjer je Velika Nedelja z  11 točkami, remijem, 5 zmagami in 6 porazi, s točko manj sledita Šmartno in Črnomelj. Spodnji četverico lige začenja RD Moškanjci-Gorišnica, sledi RK Jadran Hrpelje Kozina, RK Sevnica in povsem na zadnjem mestu RD Alples Železniki, ki imajo eno samo točko.

Strelsko najboljši posameznik trenutno prvouvrščene ekipe je Domen Stopar, ki je za Izolo dosegel 103 gole, največjo pomoč pa ima v Mateju Galini, ki je zaenkrat zbral 71 golov.  Pri MRK Ljubljana še bolj prisegajo na ekipno predstavo, saj ima njihov najboljši strelec Arijan Kovačevič 87 golov, Lovro Brulec pa 59. Najboljši strelec lige igra v vrstah Radovljice, Jan Debelak je trenutno pri 121 golih, ob tem pa je spustil tudi eno tekmo. Izpostaviti gre tudi Žana Debelaka, ki ima na svojem računu 104 zadetke. Strelska razmerja so drugače porazdeljena pri Škofljici, kjer še najbolj prednjačita Jan in Juš Rot, s 77 in 73 goli. Petouvrščeni Dol TKI Hrastnik največ upov polaga v Jana Sivka (84 golov), Luko Ciglerja (72 golov), Gašperja Zupanca (72 golov) in Jana Hočevarja (60 golov). Pri Grosupljem gre izpostaviti Simona Stoparja z 79 goli in Luko Klemenčiča s 74 goli. ŠD Mokerc se najbolj zanaša na Erika Tanka, ki je pri 92 golih, ki jih je zbral na 12 tekmah.

Spodnji del pričenja Velika Nedelja. Njihov najboljši posameznik v jesenskem delu je Jan Mlač Černe z 91 goli. Sledi Šmartno, ki ima v svojem moštu enega najboljših strelcev prvega dela sezone in sicer Luko Rozino, ki igra na levem zunanjem. Trenutno je v 1.B dosegel 104 gole. Precej manj izrazitega strelca imajo pri Črnomlju, kjer gre izpostaviti tri rokometaše. Urh Emeršič je pri 75 zadetkih, Luka Muhič pri 66, Erik Medic pa jih je zabil 63.  Pri RD Moškanjci-Gorišnica najbolj izstopa Denis Hrupič, ki je dosegel 101 gol. RK Jadran Hrpelje-Kozina, ki je zgolj z dvema zmagama na 12. mestu se pri doseganju zadetkov najbolj zanaša na Sandija Muminovića, ki je na 10 tekmah zbral 73 golov. Sevnica ima v svojih vrstah štiri izrazitejše strelce in sicer Roka Kozoleta (64 golov), Nejca Mrgoleta (54 golov), Črta Pinteriča (49 golov) in Tima Vidmarja (47 golov). Najboljši strelec zadnjeuvrščene ekipe Železnikov je Jernej Štremfelj z 58 goli. 

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji